. Ma György napja van.
Molotov koktélt dobtak a házba
2022-08-15 16:59:29
Molotov koktélt dobtak a házba

Molotov koktélt dobtak a házba

A Pécsi Járásbíróság  augusztus 15-én elrendelte két fiatal férfi letartóztatását egy hónapra több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt.


A nyomozás eddigi adatai szerint. augusztus 13-án, az éjjeli órákban a két gyanúsított, az általuk sörösüveg és benzin felhasználásával elkészített úgynevezett „Molotov-koktéllal” egy véméndi ingatlanhoz mentek, melyben a tulajdonosok aludtak. A gyanúsítottak az ingatlan középső szobájának zárt ablakát a Molotov koktélokkal bedobták, melynek következtében a szobában található ingóságok meggyulladtak. A csörömpölésre a sértettek felébredtek és értesítették a tűzoltóságot.


A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Az egyik gyanúsított büntetett előéletű, társa büntetlen, azonban vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak, szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.


A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, míg a másik védő nem fellebbezett. A bíróság határozata nem végleges.

Utoljára frissítve: 2022-08-15 17:00:59

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>