. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Motoron érkezik a Mikulás
2019-11-30 20:28:45
Motoron érkezik a Mikulás

Motoron érkezik a Mikulás

Koncertek, mesék, ínycsiklandozó finomságok és adventi énekeket előadó kórusok várják a város lakóit IX. Adventi Kézműves és Mesevásáron december 23-ig Pécsett a Széchenyi téren.

A három hétig tartó Adventi Kézműves és Mesevásáron közel 130 programból válogathatnak az érdeklődők, fellép többek között a Four Fathers és JaMese, de lesz flashmob és motoros Mikulások is érkeznek a térre.
 
A hagyományokhoz híven kinyitja kapuit az Adventi mesetár, s vasárnaponként újabb és újabb gyertyát gyújtanak meg az adventi koszorún. Idén sem maradhat el a Pannon Zenebaráti Kör négy kiskoncertje a Városháza erkélyéről. Ezeken vasárnaponként 17.30-kor a Dzsászti Énekstúdió és a Vizin zenekar mutatkozik be; valamit új dalokkal, friss műsorral jelentkeznek Varga Ildikó tanítványi is szombatonként.
 
Az adventi programok keretében fellép többek között a Mecsek Kórus, az eMeRTon-díjas Four Fathers, akik a capella adnak elő a karácsony szellemében spirituálékat, bordalokat, világ- és magyar slágereket, gyermekdalokat.

December 5-6-án a gyerekek találkozhatnak a Mikulással, akit 6-án elkísér Luna, a Pécs Zoo lámája is, két nappal később pedig két keréken érkező társait is üdvözölhetjük, ugyanis 8-án érkezik Pécsre a Motoros Mikulás Gurulás.
 
Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola, a Kovács Béla Általános Iskola és az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény integrált kórusa flashmobbal készül, melyben közös énekléssel irányítják a figyelmet az emberségre és a szeretetre.
 
S minden egyes nap egy újabb ablaka nyílik ki az óriási adventi naptárrá átalakult Nádor Szállónak, amelyek mögött a Pécsi Rotary Klub által megjutalmazott egy-egy gyerek neve szerepel. 

Utoljára frissítve: 2019-11-30 20:44:12

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>