. Ma Vazul napja van.
Műfaji sokszínűség
2024-04-28 22:33:47
Műfaji sokszínűség

Műfaji sokszínűség

A Pécsi Nemzeti Színház a 2024/2025-ös évadát  a műfaji sokszínűség, a koprodukciók  jellemzi.


Még javában tart a színházi évad, ám a Pécsi Nemzeti Színház  összeállította a jövő évadban repertoárját. Tizenkét új bemutató - ebből három ősbemutató - lesz látható. A korábbi évektől eltérően - augusztus helyett - április 29-től kezdődik a bérletek árusítás. A nagyszínházi előadásokra válthatók sora egy újjal, délutáni 17.00 órai előadásokra szólóval, a Steinhardt és Lang bérlettel bővül, amit azoknak ajánlanak, akik egy kevéssé késői időpontban szeretnek színházba járni. E mellett megújult a Családi bérlet is.
 
A jövő évad műsortervét a hagyományokhoz híven a Színház téren megtartott Erkélykoncert keretében ismerhette meg a közönség, amelyen a teátrum színészei és énekesei részleteket adtak elő a bemutatásra kerülő darabokból. Összesen 12 új bemutató - között 3 ősbemutató -  szepel a majd az új évad repertoárján. A nagyszínházban a Pécsi Balett-tel létrehozott - A három testőr- avagy a királyné nyakéke - című táncjátékkal indul az évad. Ezt egy ősbemutató a Vízkereszt, vagy amit forgattok követ. A darabot William Shakespeare majdnem azonos című színművének felhasználásával írta Vinnai András és Nagy Péter István.

Önfeledt szórakozást ígér az Ancomai szerelmesek 2. zenés komédia az olasz slágerek és az önfeledt nosztalgiázás, vagy a retro kedvelőinek, ahogy Ken Ludwig: A hőstenor című bohózata. Bemutatásra kerül Kurt Weill – Bertolt Brecht: Koldusopera című zenés társadalmi szatírája is. A jövő évad utolsó nagyszínházi bemutatója Móricz Zsigmond: Rokononok című regényéből készült színpadi adaptáció lesz.

A Kamaraszínházban két új gyermekeknek és családoknak szóló bemutató  - Erich Kästner: Emil és a detektívek zenés kalandjátékát és a Pécsi Balett: Óz,a nagy varázsló című mesebalett - várja a közönséget. Egy sajátos operabeavató Hazám, hazám címmel lesz látható. Az először Pécsen látható előadás várhatóan sok érdeklődőt vonz majd, amit Fejes Szabolcs, az SZFE 3. éves egyetemi hallgatója jegyez Erkel Ferenc és Katona József nyomán. Az ősbemutatók sorát, Háy János a színház felkérésére írt Délvidék című termelési drámája zárja.

Martin McDonagh filmjei, darabjai napjaink népszerű remekei, ezek közül a Vaknyugat, a testvér háborút középpontba helyező kerül színre. A csendes elmélyülésre alkalmas monodráma műfaját pedig Visky András darabja, a Júlia-párbeszéd a szerelemről című, a  személyes családi tragédiákat bemutató drámája képviseli.

Utoljára frissítve: 2024-04-28 22:43:11

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
Ipari napelemes rendszert telepített a gyár tetőire és hőszivattyúshűtő-fűtő technológiát vezet be egy gyártócsarnokban a Körber Hungária Pécsen.
2024-06-12 20:42:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baranyában sokan foglalkoznak epertermesztéssel, népszerűsítésére első alkalommal tartottak kóstolót Pécsen. ...
Bővebben >>