. Ma Emma napja van.
Múzeumi majális másodszor
2018-05-12 02:23:56
Múzeumi majális másodszor

Múzeumi majális másodszor

Számos érdekes program várja  szombaton Pécsett a  múzeumi majálisra ellátogatókat.

Az elmúlt esztendőben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Janus Pannonius Múzeum a Pécsi Múzeumi Majálist. Idén ismét számos kikapcsolódási és szórakozási lehetőség várja  a családokat, s minden korosztály képviselőit május 12-én, szombaton.. Az  egész napos program keretében lesz fegyverbemutató, íjászat,  ételkóstolók, népi ügyességi játékok, vetélkedők, pincetúrák,  de tárlatvezetések és mini koncertek is.

A szervezők nem titkolt célja a múzeumi majális megrendezésével, hogy  ezen a módon is   bemutassák a Janus Pannonius Múzeum változatos, gazdag gyűjteményét, állandó kiállításait, s  kedvet csináljanak az  időszakos tárlatok látogatásához, valamint felhívják a figyelmet az egyedül álló Múzeum utca helyszíneire.

Május 12-én több alkalommal (10:30; 12:30) megnyílnak a Káptalan utcai középkori pincejáratai, valamint a látogatók tárlatvezetéssel egybekötve ismerhetik meg a Puszták aranya – A nagyszentmiklósi kincs hiteles másolatai című időszakos (14:00; 15:00), valamint a Sopianae – Baranya római kori leletei című állandó kiállítást (11:30).

A majális központi helyszíne idén a Janus Pannonius Múzeum igazgatóságának Káptalan utcai udvara (Káptalan u. 5.) lesz. A népmesei (10:00–11:00 és 11:00–12:00) és kézműves foglalkozás (12:00–14:00), a pünkösdi vetélkedő – népi ügyességi játékok (14:00–16:00) mellett egész nap  számos program is várják az érdeklődőket, így 10. századi fegyverek bemutatója, kovácsműhely,  harcászati bemutató, reneszánsz ételkóstoló, pénzverés, de egzotikus rovarok is láthatók lesznek.

Az alkotókedvűek részt vehetnek a Cella Trichora makett felállításában, kibontásában, az ehhez kapcsolódó puzzle összerakásában, illetve a Felsőmalom utcai  - ma a Várostörténeti Múzeumnak helyet adó - egykori Tímárház nagyméretű, 3D makettjének összeállításában. Csontváry művészetének hódolói  pedig vegyes technikával a festőművész egyes képeit alkothatják újra.

Lesz élő népzene és a streetart bemutató, továbbá a pARTytent keretében holland és magyar képzőművészek mutatkoznak be a Holland sarokban, sőt egyedi képek is készíthet magáról bárki 19. századi viseletmásolatokba  beöltözve.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>