. Ma Emma napja van.
Múzeumok majálisa
2016-05-14 11:34:05
Múzeumok majálisa

Múzeumok majálisa

A pécsi Janus Pannonius Múzeum idén is több korosztálynak kínál színvonalas kikapcsolódási lehetőséget a Múzeumok Majálisán az irodalmi sétától a tárlatvezetéseken át a gyermekfoglalkozásokig május 14-én.

A programsor a Martyn Múzeum (Káptalan u. 4.) kertjéből induló irodalmi sétával indul, amelyen Pécshez kötődő írók, költők és művészek írásaiból hangzanak el idézetek. A Pécsi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával megvalósuló sétát Tillai Gábor történész vezeti. Az eseményen számos közreműködő lép fel (Kontrasztok, Fund, Overtones, ECK zeneiskolák, Pécsi Művészeti Gimnázium diákjai).

E mellett Gardánfalviné Kovács Magdolna múzeumpedagógus-restaurátor múzeumpedagógiai foglalkozást tart, amelyen az érdeklődők kipróbálhatják a pénzverést és erszénykészítést a Múzeum Galériában.   Gábor Olivér régész  a Sopianae – Baranya római kori leletei állandó régészeti kiállításban tart tárlatvezetést.  

Május 14-én újra megnyílnak a középkori káptalani lakóházak pincéi. 12.00 és 13.00 órakor Tillai Gábor történész tart vezetést a földalatti járatokban. Tóth Zsolt régész a „Nagyító alatt a pénz” – Érem- és kincsleletek Baranya megyében című időszaki kiállítás mutatja be.

A gyerekeket  is számos program várja a Múzeumok Majálisán. A Természettudományi Múzeumban (Szabadság utca 2.)   a Kövekbe rejtett múlt című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan tartanak családok és az 5-10 évesek részére  múzeumpedagógiai foglalkozást, A gyerekek itt képzeletbeli időutazáson vehetnek részt, és saját kézzel „gyárthatnak”  akár ősmaradványt is.  
 A Vasarely Múzeumban (Káptalan u. 3.) gyermekeknek szóló játékos feladatokból összeállított program lesz az optikai művészet jegyében, többek között Vasarely mintával papírsárkányt készíthetnek.


A fenti programok mellett május 14-én is látogatható az Üdvözöllek az agyamban”című Dalí-kiállítás (Vasváry-ház, Király u. 19.), továbbá a Jézus kínszenvedésétől a feltámadásig című fotókiállítás, amely a Lourdes-i Keresztutat ábrázolja művészi eszközökkel. Ezen a napon minden látogató ingyen  tekintheti meg a JPM kiállításait, aki gyűjteményekhez illő öltözetet, kiegészítőt - népviseletet, polgári viselet, Vasarely-minta -  visel.

Utoljára frissítve: 2016-05-14 11:52:26

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>