. Ma György napja van.
Muzsika fiatalokra hangszerelve
2017-01-27 21:13:14
Muzsika fiatalokra hangszerelve

Muzsika fiatalokra hangszerelve

A Filharmónia Magyarország Korunk zenéje – Zene lábainknak! képzési modulja nem kevesebbre vállalkozik, minthogy a klasszikus zenét közel hozza a fiatalokhoz.
 
A Norvég Alapból elnyert támogatással megvalósuló projekt újabb állomásának a budapesti Jurányi Ház adott otthont, ahol  három napos kreatív zenehallgatásból, hangképzésből, mozgásórákból és tánckísérletekből álló program során alakították tovább a résztvevők  zeneművészek, koreográfusok és pedagógiai szakemberek segítségével a már Pécsett a Kodály Központban megkezdett képzési stratégiát.

A múlt év októberben indult pedagógiai kísérlet  célja, hogy a tapasztalati úton megszerzett ismeretek tanórán is alkalmazható módszertárra alakuljanak át, s a klasszikus zene és a kortárs táncművészet élményközpontú művelésére adjanak lehetőséget tanárnak, diáknak egyaránt.  A programban részt vevő  huszonkét fiatal pedagógus, színművész, zenész számos ötletet meríthetett a most zárult második találkozón, amelynek során Dés András jazz-zenész, zeneszerző zenehallgatási órákat, Fuchs Lívia progresszív szemléletű tánctörténeti szemináriumot tartott. Tóth Evelin kortárs zenei előadó  a Sound Searching (hangkeresés) módszerét mutatta be, Horváth Krisztián kortárs zenei kurzust vezetett, míg  Bősze Ádám Bartók műveit elemezte.

Horváth Csaba rendező-koreográfus, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Fizikai Színházi szak oktatójának, a projekt művészeti vezetőjének mozgásművészeti gyakorlatai mellett a Widder Kristóf, Horkai Barnabás és Nagy Norbert koreográfusok által vezetett gyakorlatok is  a koncepció kialakításához nyújtottak újabb segítséget. Mint Horváth Csaba elmondta, a cél, hogy a mozgás segítségével közelebb hozzák a gyerekekhez a kortárs zenét, értsék, megszeressék. Ennek egyik fontos eleme a test és a zene közötti kapcsolat megteremtése, a dallam mozgással való megjelenítés.

Utoljára frissítve: 2017-01-27 21:18:06

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>