. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Na, ugye!
2015-12-12 17:08:24
Na, ugye!

Na, ugye!

(jegyzet)A jelenleg zajló női kézilabda világbajnokságon lezárult a csoportkör.

 

Talán mindenki tudja, mert közérdeklődésre tart számot; Tunézia, Szerbia, Montenegró, Dánia és Japán volt a házi feladat első körben lányaink számára, Németh András vezetésével. A felsorolt ötösből a legkevésbé érthető eredményt Montenegró ellen produkáltuk, 32:15 arányban kaptunk ki.

 

Se támadás, se védekezés, se kapusteljesítmény. Ami pedig a legrosszabb; a montenegrói csapatnak még csak verekedve sem kellett védekeznie ahhoz, hogy agyon legyünk verve a kérdéses meccs napján. Nem csoda, hogy a keddi produkciót a helyszínen, Herningben végignéző Elek Gábor, a fradi edzője a találkozó után alaposan, nyomdafestéket nem tűrő módon leszedte a keresztvizet játékosáról, a társaihoz hasonlóan semmit nem mutató Szucsánszki Zitáról. Már csak azért is, mert Görbicz Anita után Zizi a második legfontosabb embere irányító poszton a magyar válogatottnak. Görbe a meccs után rendkívüli beszélgetést hívott össze. Hát igen! 17 fával kikapni Montenegrótól úgy, hogy a magyar válogatottban tömkelegével szerepelnek BL-győztes, vagy BL-résztvevő erős csapatokból, nos, ez finoman szólva ciki. Rettenetesen ciki. Korábban, facebookos felületeken kifejtettem már azt is, hogy Németh András szakmai tudása mellett fénysebességgel száguld el a mai modern kézilabda. Montenegró ellen ennek újabb, ékes bizonyítékát láttuk, azt a hatvan percet negyven eltelte után teljesen feladtuk.

 

Tunéziáról, a szerbekről és a japánokról most nem beszélek, mert azokat a meccseket szépen lehoztuk, nem volt ezzel baj. A szerdai dán ütközet pedig maga volt a parádé. A skandinávok kapitánya azt se tudta, merre van, amit jól mutatott, hogy a találkozó során egy alkalommal úgy kért időt, hogy közben a csapata gólt dobott, így azt a találatot a játékvezetők végül elvették tőlük. Héttel nyertünk úgy, hogy tízzel is vezettünk. Ez az a szint, amely alá nem mehetünk, ha jövőre olimpián akarunk játszani! Máig nem értem azt a szakmai nullát, amit a lányok mutattak, de következő évtizedekre vonatkozóan kijelenthetem: Soha többet nem akarok látni ilyen „játékot” magyar női kézilabda válogatottól, mint amelyet kedden láttam. Megalázó volt. A szerdai produkció pedig ugyanazt a reakciót váltotta ki belőlem, mint amit a miniszterelnökből focistánk, Európa bajnokságra történő kijutása: Na, ugye! Na, ugye, hogy tudunk mi így is kézilabdázni, ahogy szerdán tettük?! Folytatás következik hétfőn a B csoport harmadik helyén végzett lengyelek ellen.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2015-12-12 17:10:44

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>