. Ma Izabella napja van.
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024-06-13 21:24:03
Nagy csata várható a bajnoki pontokért

Nagy csata várható a bajnoki pontokért

Mintegy 150 versenyautó áll rajthoz a  hétvégén az 57. Mecsek Rallye-n Pécsen.


A nagy hagyományokkal rendelkező verseny a HUMDA országos ralibajnokság idei harmadik futama lesz, és amelynek keretében a Historic kategória Európa-bajnoki viadalát is lebonyolítják. Erős mezőny gyűlik össze,  nagy csata várható a bajnoki pontokért a Pécs környéki pályákon.


Ebben az esztendőben a verseny rendezői a biztonságot helyezték a középpontba, ennek érdekében könnyen megközelíthető szurkolói zónákat alakítottak ki és napi több mint hatszáz szervező vesz részt a futam lebonyolításában. Azokat a pontokat, ahol a verseny során a szurkolók megközelíthetik a pályát,  úgy alakították, hogy valóban közel lehessenek az autóhoz, de biztonságban is legyenek egyben.

A FIA Historic Eb (EHRC) mezőnyében - a sok töréssel végződő cseh futam után a tervezettnél kevesebb - mintegy húsz páros mérkőzik meg kilenc országot képviselve, közöttük négy magyar, ifj. Érdi Tibor, Magoss Péter, Mekler László és Dunavölgyi János. A veteránok között a magyar historic bajnokság keretében további harminc páros érkezik legendás márkákkal a mecseki gyorsokra.

 A HUMDA országos bajnokságon belül az ORB, ORC mezőnye 62 indulóval rajtol pénteken délután, míg az ORB 2 és 3 keretében pénteken harmincöt induló már délre be is fejezi a küzdelmeket, rajtuk kívül pedig a "Zwei Takt Memory" betétfutam keretében nyolc Trabant 601-es mérkőzik meg egymással.


Pénteken  reggel az ORB 2 és 3 mezőnye 70, illetve 50 kilométeren 5, illetve 4 gyorsaságit teljesít a Mecsek keleti és északi részén, majd délután rajtol el az ORB, ORC és a Historic mezőnye, előbbiek pedig éjszakába nyúlóan versenyeznek majd 80 kilométeren keresztül a legendás gyorsasági szakaszokon, így Orfű, Árpádtető, Remeterét és Hetvehely környékén.


Szombaton három helyszínen, a Golgota-Hetvehely, az Abaliget-Orfű-Árpádtető, és a 6-os-Trefortpuszta szakaszokon folytathatják a küzdelmeket az állva maradt párosok, hogy a legjobbak a két nap alatt összesen 160 kilométer megtételét követően gördüljenek fel a  céldobogóra Pécs főterén.

Utoljára frissítve: 2024-06-13 21:36:27

További híreink
Varázslat és fények ünnepe
Az ország első és továbbra is egyetlen fényfesztiválja több mint 100.000 érdeklődőt vonzott Pécsre.
2024-07-09 20:42:59, Hírek, Környezetünk Bővebben
Rekord létszámmal indulnak
Július 12–24. között Debrecen és Miskolc ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak.
2024-07-07 02:06:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új kezelőhelyiség a pécsi bőrklinikán
Új kezelőhelyiséget alakítottak ki a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ bőrgyógyászati klinikáján.
2024-07-06 21:03:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ipari napelemes rendszert telepített a tetőkre telephelyén és hőszivattyús hűtő-fűtő technológiát vezet be eg...
Bővebben >>