. Ma Csongor napja van.
Napelem-park épülhet Komlón
2017-08-18 20:17:26
Napelem-park épülhet Komlón

Napelem-park épülhet Komlón

Az egykori meddőhányók gazos lejtőin,valamit Dávidföldön alakíthat ki napelem-parkokat több vállalkozás Komlón.

Az önkormányzat a közelmúltban szavazott az érintett telkek eladásáról, illetve bérbe adásáról. A terv jelenleg az engedélyeztetési szakaszban van, az építkezések jövőre kezdődhetnek meg.

Az egykor szénre épült bányászváros újabb lépést tehet a megújuló energia-hasznosítás irányába. Több cég is napelem-park építését tervezi a dávidföldi városrészben lévő beépítetlen telkeken. A nagy felületű, egymással összekapcsolt napelemes panelek segítségével akár egy kisebb városnak is elegendő elektromos áramot lehet környezetbarát módon, káros anyagok kibocsátása nélkül megtermelni.

A komlói képviselő-testület már korábban döntött több telek értékesítéséről, most pedig a jelentős érdeklődést látva továbbiakat kínált fel bérbeadásra. A budafai meddőhányó közelében található, jelenleg gazzal benőtt területek és a dávidföldi telkek liciteljárására mindkét esetben szeptember 15-éig kerül sor. A napelem-park építést tervező beruházó egyelőre az előkészítési szakaszban, a szükséges engedélyek beszerzésénél tart. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a jövő év során kezdődhetnek el a tényleges munkálatok.

Mint Polics József polgármester elmondta, a  napelem-park építése több szempontból is előnyös a városnak, munkahelyet teremt, adóbevételeket generál és tovább erősíti a megújuló energiaforrásokra épülő technológiák szerepét Komlón.

 Kitért arra is, mivel ez egy hosszú távú projekt, ezért fontos hangsúlyozni, hogy az önkormányzat nem vállal kockázatot. Az eladott telkek vételárán felül a vevőt kötbérfizetési kötelezettség is terheli, ha a jövő év végéig nem épül meg a napelem-park. A bérleti szerződéseket is úgy kötik meg, hogy a bérlők egy éves díjat előre kifizetnek.

Utoljára frissítve: 2017-08-18 20:20:00

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett rendezik meg a Tervezz te is ökoházat! országos verseny döntőjét.
Bővebben >>