. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Napelemmel működő okospad a pécsi egyetemen
2018-08-09 23:30:33
 Napelemmel működő okospad  a pécsi egyetemen

Napelemmel működő okospad a pécsi egyetemen

A világ egyik legsokoldalúbb köztéri bútorát helyezték el a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Igazgatóságának munkatársai a „Zöld Egyetem” projekt keretében.


 A napelemmel működő okospad elegáns és remekül illeszkedik környezetébe, optimalizálja saját energiafelhasználását, világítást, mobiltelefontöltést és internetkapcsolatot biztosít a felhasználók számára. Beépített érzékelőivel képes adatokat gyűjteni a kihasználtságról és a környezeti körülményekről. A 800 kilogrammig terhelhető acélvázas konstrukció a legzordabb időjárási körülményeknek is ellenáll, tűzbiztos és bármikor könnyen újrapolírozható.


Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készülék-töltővel és két smart USB csatlakozóval rendelkezik, melyek gyors töltést tesznek lehetővé a mobilkészülékek részére, mindezek mellett biztonságosak az akkumulátorok számára. A 4G router segítségével az internet kapcsolat a pad 4 méteres körzetében elérhető. A horvát származású Ivan Mrvoš tervezte Steora pad egyik nagy erénye a mobilitás, tetszés szerinti helyre telepíthető, más speciális infrastruktúra, gépesítés vagy kábelezés kiépítése nélkül.


Mint Berkes György, a Pécsi Tudományegyetem műszaki igazgatója elmondta, az első okospad az egyetem Ifjúság úti bejáratánál kapott helyet. Nem véletlenül, ugyanis a legnagyobb létszámmal és legszélesebb képzési portfolióval rendelkező karok működnek itt. Kitért arra is, minden bizonnyal szeretni és használni fogják a hallgatók, hiszen amellett, hogy környezetkímélő innováció, a diákok kényelmét, igényeit szolgálja.

Utoljára frissítve: 2018-08-09 23:44:36

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>