. Ma Márk napja van.
Ne érd be konzervvel!
2016-11-16 21:35:57
 Ne érd be konzervvel!

Ne érd be konzervvel!

Egy évadnyi időt szán arra a Pannon Filharmonikusok, hogy a 8-14 éves korosztály számára új családi programot fejlesszen.


A cél, hogy a di¬gitális korban élő gyerekeknek úgy mutassa meg a komolyzene gazdagságát, az élőzene-hallgatás fontosságát és közösségteremtő erejét, a családi szabadidő eltöltésének e formáját, ahogy az számukra a legnagyobb élményt nyújtja. A fejlesztő célú munkába szeretettel vár minden érdeklődőt, akinek tudása, tapasztalata, javaslata van a fiatalok és a kamasz- gyermekeket nevelő családok megszólítására. A legjobb elképzeléseket egy ötletpá¬lyázat keretében díjazzuk!


Ki pályázhat?


A pályázatra gyerekeket, fiatalokat csapatban, szülőket, nagyszülőket egyénileg vagy párban, pedagógusokat pedig egyénileg várunk. Pályázhat minden termé¬szetes személy. A pedagógusok kategóriában  fel kell tüntetni a pedagógiai szakirányt, diákok esetében az életkorukat.
A pályázatok benyújtásának határideje 2017. március 15.
A pályázati anyag formája: minimum 2000 karakteres word dokumentum
A pályázat benyújtásának módja: a pályázatokat word dokumentum formátumban a palyazat@pfz.hu e-mail címre várják.


A pályázati anyagokat elbíráló zsűri tagjai:
Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikus igazgatója
Fükéné Walter Mária, a Pannon Filharmonikusok Tehetségtámogató és edukációs programjának pedagógiai szakértője
Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere, zeneigazgatói asszisztense


I. kategória: Ezt élvezném! címmel
Diákok 2-4 fős csapatokban 3 korcsoportban (8-12 év; 13-15 év; 16-18 év)
A pályázat témája: Mit szeretek és mit nem egy komolyzenei koncerten? Mitől lehetne számomra élvezetesebb, izgalmasabb? Ötletek, példák, korábbi koncer¬tek véleményezése, átélt rendezvényeken gyűjtött élmények beszámolói, „pozitív példa”: milyen komolyzenei gyerek/ifjúsági koncerten jártam, ami tetszett, és miért. Mit élveznék egy nekem szóló komolyzenei koncerten, rendezvényen?


A legrészletgazdagabb pályázati anyag beküldői és  egy kísérőjük 1-1 belépőjegyet kap az ausztriai St. Margarethen kőbányájában megrendezésre kerülő 2017-es gyerekelőadásra. E mellett, részt vehetnek egy exkluzív házbejáráson a Kodály Központban a zenekari ároktól a technikai karzatig, valamint  a zenekar egyik próbáján. E mellett szüleikkel együtt meghívást kapnak a Pannon Filharmonikusok muzsikusaival közösen tartott zártkörű „hangszersimogatóra”, ahol megnézhetik és ki is próbálhatják a különböző hangszereket.


A második és harmadik helyezett csapat tagjai részt vehetnek egy exkluzív házbejáráson a Kodály Központban a zenekari ároktól a technikai karzatig, részt vehetnek a zenekar egyik próbáján, és szüleikkel együtt meghívást kapnak a Pannon Filharmonikusok muzsikusaival közösen tartott zártkörű „hangszersimogatóra”, ahol megnézhetik és ki is próbálhatják a különböző hangszereket.


II. kategória: Ide elvinném! címmel  meghirdetett pályázatra szülők és nagyszülők egyénileg vagy párban  jelentkezhetnek.
A pályázat témája: Mit várok egy gyerek és ifjúsági programtól? Mikor veszek szívesen jegyet, és mikor távozom elégedetten? Mit jelent számomra a „családi” program? Mennyire legyek szülőként, nagyszülőként bevonva a programba? Ötletek, példák, korábbi koncertek véleményezése, átélt rendezvényeken gyűjtött élmények beszámolói, „pozitív példa”: milyen komolyzenei gyerek/ifjúsági koncerten jártam, ami tetszett a gyerekemnek/unokámnak és nekem is. Miért? Milyen koncertre, rendezvényre vinném el szívesen a gyerekemet, unokámat?


A legteljesebb pályázati anyag beküldője 50.000 forint értékben ajándékjegyet kap a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire (Müpa/Kodály Központ), valamint a zenekar edukációs munkacsoportjának egy megbeszélésére. A kategória második és harmadik helyezettje 15.000 forint értékben kap ajándékjegyet a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire (Müpa/Kodály Központ).


III. kategória: Ezt díjaznám! címmel  hirdetik meg , amelyre pedagógusok egyénileg  pályázhatnak.
A pályázat témája: Hogyan kapcsolódhat egy gyerekprogram a saját pedagógiai munkámhoz? Miben segítenek a kulturális programokon megélt élmények a munkám során. Ötletek, példák, előzetes élmények beszámolói, jó példa, rossz példa: milyen komolyzenei gyerek/ifjúsági koncerten jártam ami tetszett, és miért, és milyen olyan tapasztalatom volt, ami kifejezetten rossz példának tartok a gyermekek komolyzenei érdeklődésének felkeltésére. Milyen komolyzenei koncertnek, rendezvénynek örülnék, amire szívesen elvinném a tanítványaimat?


A legteljesebb pályázati anyagot beküldők 50.000 forint értékben kap ajándékjegyet a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire (Müpa/Kodály Központ), valamint meghívást kap a zenekar edukációs munkacsoportjának egy megbeszélésére. A kategória második és harmadik helyezettje 15.000 forint értékben kap ajándékjegyet a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire (Müpa/Kodály Központ).

Utoljára frissítve: 2016-11-16 22:09:57

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>