. Ma György napja van.
Negyedszázad után tért vissza
2018-04-18 15:00:42
Negyedszázad után tért vissza

Negyedszázad után tért vissza

A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője, negyedszázaddal ezelőtti első pécsi bemutatkozása után most több mint 60 kulturális plakáttal, valamint vázlattal tér vissza Baranya székhelyére.

A  Pécsi Galériában Nem csak Párizs! címmel nyílik kiállítása április 18-án Michel Bouvet-nek, aki a világ 80 országában, többek között Amerikában, Kínában, Japánban, Iránban, Kambodzsában és Európa számos országában mutatkozott már be, egyéni kiállítással. Magyarországon, Pécsett is kiállított már 25 évvel ezelőtt Pinczehelyi Sándor meghívására a Pécsi Galériában.

Michel Bouvet a világ plakátművészeinek  élvonalába tartozik. Tagja  a Nemzetközi Grafikai Szövetségnek, számos nemzetközi grafikai biennálé díjazottja, grafikai kiállítások gyakori zsűritagja. Elsősorban  színházi plakátokat készít, valamint fesztiválok és kiállítások arculatát tervezi meg. Egyéni grafikai stílusa jól felismerhetővé és megkülönböztethetővé teszi munkáit, amelyekben a méltán híres lengyel plakátiskolát követi, amelyben a központi motívumoknak és a szimbolikus üzenethordozásnak kiemelt szerepe van. Alkotásaira az egyszerű vonalvezetés jellemző. A mondanivaló koncentráltsága, az üzenetet a legtisztábban hordozó képi világ szimbiózisa teszi a művészt a világ egyik legismertebb és legkeresettebb kulturális plakáttervezőjévé.

Negyedszázad elteltével most több mint 60 párizsi és más, francia városban megjelent kulturális plakáttal, valamint a megvalósult munkákhoz készült vázlatokkal tér vissza Pécsre. A tárlat egyik érdekessége az Arle-i Nemzetközi Fotófesztivál arculatterve, valamint a képernyőkön látható tipográfiai útinaplója, amelyen keresztül egy-egy országot a közterületeken látható betűképei alapján is felfedezhetünk.

A kiállítás  május 20-ig várja az érdeklődőket.

Utoljára frissítve: 2018-04-18 15:01:47

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>