. Ma Diána napja van.
Négynapos hosszú hétvége- változásokkal
2019-08-17 21:40:29
Négynapos hosszú hétvége- változásokkal

Négynapos hosszú hétvége- változásokkal

Az elkövetkező napokban számos változásra kell számítaniuk az útra indulóknak, de a Pécsett közlekedőknek  is.
 
Változik Pécsen a közösségi közlekedés menetrendje, a parkolási rend és a nyitva tartás is. A pécsi buszok és a vonatok is máshogy járnak majd, de a forgalom is megnövekszik a hosszú hétvégén. Augusztus 20-a nyitva  tartanak a benzinkutak, ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, újságosok, édességboltok, vendéglátó- és szórakozóhelyek, valamint a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok.

Pécsett a  Tüke Busz Zrt. buszai augusztus 18-án a munkaszüneti, augusztus 19-én a szabadnapi, augusztus 20-án pedig a munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt a vonatok menetrendje  is változik közlekedési rendje is. Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek. A forgalmasabb InterCity vonatokat több kocsival indítják majd.

A Volánbusz távolsági busai vasárnap a munkaszüneti napnak megfelelő, hétfőn a szabadnapi, 20-án pedig a munkaszüneti napi menetrend alapján indulnak majd.

Pécsett, vasárnaptól keddig  az ünnepnapokra való tekintettel  díjmentes a parkolás. A forgalomcsillapított övezetekbe történő behajtás, és az ott történő várakozás ezeken a napokon is engedélyhez kötött.

Több magyarországi autópályán is nagyobb forgalomra kell számítani az augusztus 20-i hosszú hétvégén. Ausztriában és egyes németországi tartományokban augusztus 15-én munkaszüneti nap lesz, ezen felül érvényben lesz a kamionstop is. Várhatóan, az elkövetkező napokban meg nőhet a Magyarországra belépő nehézgépjármű-forgalom, valamint a Románia, Ukrajna felé vezető sztrádán is lassabb lesz a haladás. A hosszú hétvége miatt előreláthatóan a Velencei-tó és a Balaton irányába vezető utakon növekedhet meg még a szokásosnál is jobban a forgalom.

Utoljára frissítve: 2019-08-17 22:38:33

További híreink
Első Pécsi Családi Roma Fesztivál
Első alkalommal rendeznek Családi Roma Fesztivált Pécsett szeptember 14-én.
2019-09-14 02:08:55, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dél-Mezőföld ritkaságai a hangyaboglárkák
A Dél-Mezőföld ritkaságai, a hangyaboglárkák mostanában repülnek.
2019-09-03 22:22:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy program az egészséges étkezési szokások kialakításáért
Tejet, gyümölcsöt és zöldséget kapnak az iskolások egy uniós programnak köszönhetően.
2019-09-03 21:46:15, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Börze, játszóház és Különóra Választó volt az Expo Centerben.
Bővebben >>