. Ma Emma napja van.
Negyven év múlva szabadulhat
2014-03-17 14:19:12
Negyven év múlva szabadulhat

Negyven év múlva szabadulhat

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék  L. Norbertet, aki  brutális kegyetlenséggel végzett volt  feleségével, s annak élettársát szintén életveszélyesen megsebesítette, s az őt elfogó rendőrökre is fegyvert emelt. Az ítélet nem jogerős.


Az Antal Gábor tanácsvezető bíró által ismertetett tényállás szerint a vádlott, a tett elkövetésekor 43 éves  L. Norbert az elmúlt év május 23-án reggel hét óra körül Pécsett az egyik kertvárosi  panel lépcsőházában egy késsel 106 alkalommal szúrta meg  volt feleségét, s súlyos sebeket  ejtett sebeket annak élettársán  is.


A vádlott a támadás napján határozta el, hogy felkeresi volt feleségét, s megöli. A lépcsőházban várakozott, majd miután a sértettek kijöttek otthonukból, először a férfit, majd azt követően  nőt szúrta meg több alkalommal. A volt feleség élettársa megpróbált párja segítségére sietni, de a vádlott őt is ismételten több alkalommal megszúrta, majd ezt követően tovább késelte a földön fekvő nőt.
A korábban állatorvosként dolgozó vádlott a volt feleségét összesen 106 alkalommal sebezte meg, a szúrások az egész testét érték. Az orvosi szakvélemény szerint a nő várandós volt, de a mentők kiérkezésekor már egyikük életét sem tudták megmenteni. A férfi volt feleségének élettársán 9 szúrt sebet ejtett, melyek a fejét, nyakát és mellkasát érték. A vádlottat a rendőrség a volt felesége lakásán – amelyben a válást követően is lakott - fogta el.  L. Norbert  az intézkedéskor gázpisztollyal támadt az őt elfogó civil ruhás rendőrökre, de fegyvere nem sült el.


Antal Gábor  tanácsvezető bíró az  ítélet indoklásakor elmondta, a L. Norbert a  bűncselekményt előre kitervelten követte el volt felesége ellen, ezt valószínűsíti a vádlottnál talált az emberi élet kioltására alkalmas eszközök nagy száma, valamint, hogy napokkal tette előtte gyilkossággal fenyegetőzött, tettének helyszínének és időpontjának kiválasztása is. Tettét  különös kegyetlenséggel követette el,  volt felesége hiába védekezett, a vádlott  emberi mivoltából kivetkőzve  106 alkalommal szúrt a testébe.


A Pécsi Törvényszék mindezeket figyelembe véve L. Norbertet előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek, s életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott legkorábban 40 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.


Az ügyész a vádlott feltételes szabadságra helyezésének lehetőségéből való kizárásáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az  ítélet nem jogerős, az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik. 

Utoljára frissítve: 2014-03-17 14:23:45

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>