. Ma Béla napja van.
Nem bírták a brazil nyomást
2018-06-22 20:09:01
Nem bírták a brazil nyomást

Nem bírták a brazil nyomást

Robog tovább a futball nagyüzem június 22-én is a Pécsi Hírhatár Online-on!


Az oroszországi labdarúgó világbajnokság E-csoportjában is elkezdődik a második kör, amit majd este, Svájc és Szerbia csatájával zárunk. Ám mindenekelőtt nézzük, mire mennek a brazilok Costa Ricával! Tite csapata nem lehetett elégedett az előző körben nyújtott teljesítményével, hiszen hiába vezettek Coutinho góljával, végül döntetlenre adták azt a meccset egy hihetetlenül ostoba, szögletnél elkövetett védelmi hibával! Úgy tűnik, hogy ennek megvan az áldozata, hiszen Tite csak egy helyen változtatott a mai kezdőcsapatán, méghozzá Fágner került be a védelem jobboldalára, ezúttal Danilo marad a kispadon.


Costa Rica akár már ma kieshet ennek ellenére csak egy helyen változtatott Óscar Ramírez a szerbek ellen kikapott csapata kezdőjén – Oviedo került be a védelembe és Calvo, a középpályás maradt ki –, ám a gárda taktikai felállása 5-4-1 maradt, ami előrevetíti, hogy Costa Rica legalább pontot szeretne szerezni védekezéssel. Ez némi aggodalommal tölt el, kevésbé értem, miért pont a bunkerfocit választja a kapitány, ám ez az ő dolga. Ami biztos, hogy egy brazil győzelemmel nemcsak Costa Rica kiesése dőlne el, hanem Neymarék is hatalmas lépést tehetnének a továbbjutás felé! Mi is lépjünk egyet a két csapat kezdőjének megismerése irányába!


A brazil kezdőcsapat: Alisson – Fágner, Thiafo Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Phillippe Coutinho – Willian, Gabriel Jesús, Neymar Szövetségi kapitány: Adenor Leonardo Bacchi
A Costa Rica-i kezdőcsapat: Keylor Navas – Gamboa, Giancarlo González, Acosta, Duarte, Oviedo – Venegas, Guzmán, Borges, Bryan Ruíz - Urena Szövetségi kapitány: Óscar Ramírez
Játékvezető: Björn Kuipers (Hollandia)


1. perc: Tiszta fehérben játszik Costa Rica, ők kezdik a mérkőzést, a brazilok tiszta kékben! A holland Björn Kuipers játékvezető megkapta második feladatát a tornán; ő vezeti a meccset!
4. perc: Fágner szerez labdát az ellenfél tizenhatosánál, Coutinho elé sodorja, ő meg nagyon kapu fölé lő!
13. perc: MELLÉ! Venegas megy el a jobboldalon, beadását Borges küldi néhány méterrel a bal alsó mellé lábbal! Figyelmeztető jel a braziloknak!
20. perc: Közeledünk az első félidő feléhez, egyik csapat sem találta még el a kaput a labdával, nyomnak a brazilok aztán időnként kijönnek sünből a Costa Rica-i játékosok is!
26. perc: Neymar baloldali beadása Acostáról pattan Marcelo elé, aki rálövi, a blokkról középre, Gabriel Jesús lábára pattan a labda, aki 5 méterről belövi! Apró szépséghiba, hogy lesen állt, ezért nincs gól!
29. perc: Marcelo tüzel balról, 20 méterről legalább három méterrel elhibázva a jobb alsót!
41. perc: Casemiro ad labdát Marcelónak a balszélre, aki a rövid alsót célozza, de Navas odaér és felszedi!
45. perc: Egyet hosszabbított Kuipers! Vége! Szünet!


Brazil nyomás, időnként kontrázó Costa Rica, pontatlan passzok! Ez jellemezte az első félidőt. Látszik, mit akar játszani a brazil csapat, de a pontatlanság akadályozza őket ebben. Costa Rica a félidő nagy részében védekezett, a kontrák azonban eleddig nem okoztak nagy veszélyt a brazil kapu előtt! Láttunk már olyan meccset, ami a második félidőben pörgött fel, ez kéne most is! Főleg úgy, hogy ez a döntetlen egyik csapatnak sem jó! A kapitányok jönnek, meg nekem is a szünet!


46. perc: Cserélnek a brazilok a szünetben! Douglas Costa jön a pályára, Willian a kispadra ül le! A brazilok kezdik a második félidőt!
50. perc: KAPUFAAAAAA! Egy jobboldali beadást követően Gabriel Jesús fejelt középen, a kipattanót Paulinho gyűjti be, majd Neymarnak gurít középen, belelépnek a lövésébe! A szöglet nem veszélyes!
54. perc: Cserél Costa Rica! Urena helyére érkezik Bolanos!
56. perc: Navas véd hatalmasat!!! Paulinho gurít jobbról Neymar elé, aki a jobb felsőt célozza 12-ről, Navas szögletre üti!
57. perc: Tűzijáték! Jön jobbról a beadás, Coutinmho kapja és 17-eől ellövi, Navas megfogja!
68. perc: Brazil csere! Paulinhót hozza le Tite, Roberto Firmino váltja a Barcelona középpályását!
70. perc: Neymar jobboldali szöglete Casemirót találja meg középen, Navas kezébe fejel!
72. perc: NEYMAR EZT IS KIHAGYJA!!! Röviden szabadít fel a védelem, megszerzi a labdát a baloldalon Neymar, megtolja befelé üres területbe, ellövi a jobb felső irányába 17-ről, de centikkel mellé!
75. perc: Costa Rica cserél! Gamboa kap pihenőt, Calvo érkezik, aki kezdett a szerbek ellen!
78. perc: TIZENEGYES!!! Giancarlo González elgáncsolja a tizenhatoson belül Neymart! De aztán nem! Visszavonja a büntetőt Björn Kuipers! Segített a videóbíró! Érdekes! Még Neymar álldogál egy kicsit a tizenegyes pontnál, aztán tovább!
81. perc: Neymarnak a megadott aztán visszavont büntető már sok! Hiába kap szabadrúgást Brazília, a Barcelona sztárja addig dumál, míg kap egy sárgát! Coutinho is kap dumáért sárga lapot! Jól van, srácok!
83. perc: Guzmán helyére beáll Tejeda, ezzel letudja Costa Rica az utolsó cserét!
84. perc: Acosta addig húzza az időt egy bedobásnál, míg Kuipers is előhúzza a sárgát! Acostát nem különösebben érdekli!
87. perc: Thiago Silva kap jobbról egy visszagurított labdát Casemirótól majd a jobb kapufához küldi Navas kezébe!
91. perc: NEM BÍRTA KI COSTA RICA! VEZET BRAZÍLIA!!! Marcelo jobboldali beadása megtalálja Gabriel Jesúst középen, aki rosszul veszi át, de így jóm Coutinhónak, aki állítgatás nélkül, ütemtelenül, spiccel kilövi a bal alsót! 1:0!
93. perc: Azon nyomban le is hozza Tite Gabriel Jesúst, a középpálya erősítésére a védekező középpályás Fernandinho máris pályára lép!
94. perc: OTT A MÁSODIK!!! Teljesen kinyílik Costa Rica, a jobboldalon elindul Douglas Costa, kiugratja Neymart, aki beviszi a tizenhatosra és bevágja a kapu közepébe! Eldőlt! 2:0!
96. perc: Vége! Lefújja Kuipers ezt a nagyon érdekes kis meccset! Nyert és valószínűleg továbbjut a brazil csapat!


Costa Rica pedig csak 91 percig bírta a brazil nyomást, kaptak kettőt, kiesnek! És csak hogy érzékeltessem, mi minden jött ki Neymarból, elmondom, hogy a lefújás után a brazil klasszis percekig a kezdőkörben zokogott, a társai ölelgették! Nem sokon múlott a csoda Costa Ricától, ám a végére borzasztóan elfáradtak és ezt a jobb kondiban lévő brazilok maximálisan kihasználták. A végén már felszabadultan fociztak. Vége tehát a mérkőzésnek, lehetséges brazil továbbjutást, biztos Costa Rica-i kiesést hozott a találkozó!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-22 20:18:18

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>