. Ma Izabella napja van.
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
2024-02-09 21:04:59
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni

Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet.  


A felszámolt bűnszervezet számlagyárként működött, az azt üzemeltető elkövetők huszonöt gazdasági társaságból álló céghálózat kiépítésével segítették két haszonhúzó társaság adóelkerülését.


A cégláncolat tagjai tényleges gazdasági tevékenységet nem végeztek. Az általuk alkalmazott társaságok ügyvezetői strómanok voltak. Ezek a cégek - a három fővállalkozó, a tizenkét bukócég és a tíz úgynevezett közbenső cég - a munkavégzéshez sem a szükséges személyi, sem a tárgyi feltételekkel nem rendelkeztek.  


A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akcióban 56 pénzügyőr nyomozó és járőr dolgozott, nyolc különböző helyszínen. A házkutatások során előkerült bizonyítékok értékelése és elemzése a nyomozás további feladata.  A szervezett bűnözésből élő elkövetők elfogásánál ezúttal is hatékony segítséget nyújtott a NAV Merkúr bevetési egysége, dinamikus és aktív fellépésével.


Az ügyben tizennégy gyanúsított érintett, közöttük a bűnszervezeti tagokkal és a haszonhúzó gazdasági társaságok vezetőivel. Az akció keretében a pénzügyőrök  hat embert állítottak elő. A Pécsi Járásbíróság négy gyanúsított - három férfi és egy nő - esetében elrendelte azok letartóztatást, a további három elkövetőt bűnügyi felügyelet alá helyezte.


Az okozott kár megtérülése érdekében a bűnelkövetőktől és cégeiktől 1,7 milliárd forintot meghaladó értékben luxusautókat, ingatlanokat, készpénzt foglaltak, valamint zároltak bankszámlákat. A nyomozóhatóság vagyonbiztosítási intézkedései hatására a költségvetésnek okozott 500 millió forintot meghaladó vagyoni hátrány az utolsó forintig megtérült.


A szervezetet irányító elkövetők bűnösségüket kimondó, elmarasztaló bírósági ítélet esetén akár 20 év szabadságvesztéssel és vagyonelkobzással nézhetnek szembe.

Utoljára frissítve: 2024-02-09 21:05:26

További híreink
Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első napján, augusztus 7-én a Sziget Nagyszínpadár...
2024-05-16 18:26:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
Bővebben >>