. Ma György napja van.
Nem ilyen hétvégét akartunk
2016-07-17 15:16:54
Nem ilyen hétvégét akartunk

Nem ilyen hétvégét akartunk

A szombati heves zivatar és viharos erejű szél okozta károk felszámolása még vasárnap  is tartott  Baranya megyében, újabb bejelentések érkeztek. Hat alkalommal kellett leszakadt faágat, vagy kidőlt fát eltávolítani.

Szombaton negyvennégy esetben riasztották a megye tűzoltóit a viharral összefüggő károk felszámolása, elsősorban az utakra  kidőlt fák eltávolítása miatt. A legtöbb bejelentés Pécs és Komló környékéről érkezett. Több településen a Völgység patak és a Kaszárnya patak okozott gondot.


Szászváron a Meggyes utcában emelkedett meg a Völgység patak vízszintje, ahol megelőző jelleggel az önkormányzat tizenöt közmunkással és önkéntessel százötven darab homokzsákot helyezett el az érintett 10-12 méter hosszú szakaszon.
Magyaregregyen a Rákóczi utcában azonban a  Völgység patak már kilépett a medréből és egy családi ház udvarát is elöntötte. Az önkormányzat huszonkét közmunkással és önkéntessel száz darab homokzsákot helyezett el mintegy húsz méter hosszan, valamint további négyszáz homokzsákot töltöttek meg és helyeztek készenlétbe. Kárászon az Ady Endre és a Petőfi utcában  szintén  kiöntött,  itt az önkormányzat harmincnégy közmunkással és önkéntesekkel százötven méter hosszan kilencszáz homokzsákot helyezett ki. A víz itt nem okozott kárt semmiben. Szászváron a Kiss György utcában a patak felett átívelő egyik híd áteresze eltömődött, amelynek következtében a víz öt családi ház udvarára és garázsába folyt be. Az önkormányzat húsz közmunkással és önkéntessel ötszáz darab homokzsákot helyezett mintegy nyolcvan méter hosszan. Az átereszt kitisztították,  ezzel szabaddá tették a víz útját. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezer homokzsákot biztosított a védekezéshez. Vékényben is gondot okozott a Völgység patak magas szintje,  ami a település határában elöntötte a szántóföldet. A Fő utcában azonban megelőző jelleggel, valamint egy külteleki ingatlannál az önkormányzat tizenöt közmunkással és önkéntessel százhetven homokzsákot helyezett ki mintegy száz méteres szakaszon.  Kárász és Vékény közt a Völgység patak a elöntötte a közutat, amit a rendőrség lezárt.


Mecsekpölöskén, Rákóczi utcában  pedig a Kaszárnya patak fenyegetett kiöntéssel,  amelynek mentén mintegy  kétszer 20 méteres szakaszon a töltés szintje alacsonyabb, így megelőző jelleggel ötszáz, a katasztrófavédelem által biztosított homokzsákot helyeztek ki.


Alsómocsolád külterületén az 50. számú Dombóvár-Bátaszék vasútvonalon az alsómocsoládi megállótól két  kilométerre Szalatnak irányába egy motorvonat 10 utassal leugrott a sínekről. Személyi sérülés nem történt. A MÁV mentesítő vonatot küldött az utasok nyílt pályáról történő elszállítására, a forgalom várhatóan helyreáll.

Utoljára frissítve: 2016-07-17 15:20:51

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>