. Ma Emma napja van.
Nem lehet így viselkedni!
2016-11-01 21:05:04
Nem lehet így viselkedni!

Nem lehet így viselkedni!

(jegyzet)A  hétvégi Forma-1-es Mexikói-Nagydíj leintésekor Sebastian Vettel olyan hangnemet engedett meg magának a csapatrádióban, amit egész egyszerűen profi sportoló nem engedhet meg magának!


Történt ugyanis, hogy a verseny utolsó köreiben Max Verstappen szabálytalanul védekezett az előzni kívánó német ellen, ezt utólag vizsgálta a versenybíróság és meg is büntették a hollandot, aki nem állhatott fel a dobogó legalsó fokára, Vettel viszont megtehette ezt. Más kérdés, hogy az eredményhirdetés után, egy vizsgálatot követően tőle is elvették a harmadik helyet, amit végül az ausztrál Daniel Ricciardo kapott meg.


Sebastian Vettellel valami nagyon nincs rendben. Ez a szezonja sem sikerült úgy, ahogy tervezte, a győzelem sem jött össze neki. Vettel szétesett. Mentálisan és lelkileg mindenképp. Jót fog tenni neki a 26 nap múlva kezdődő téli szünet. November 27-én, Abu-Dzabiban zárul a szezon. Szóval ezt a lelki, pszichés szétesést látjuk kicsúcsosodni, amikor azt halljuk a csapatrádióban, hogy Vettel minősíthetetlen hangnemben küldi el az anyjába Charlie Whiting versenyigazgatót. Persze, tény, hogy idén voltak érdekes döntései egy-két futamon a versenyigazgatóságnak, de az alpári viselkedésre akkor sincs magyarázat! Egyrészt azért, mert az inkriminált rádióüzenetet az egész világ hallotta, másrészt azért, mert Vettel négyszeres világbajnok, példakép.


A már említett trágár rádióüzenet miatt vizsgálatot folytat az FIA Vettel ellen, aminek az lehet a vége, hogy a jövő héten következő Brazil-Nagydíjtól eltiltják. Ha ez megtörténik, akkor nem ok nélkül történik. Vettelnek ugyanis le kell higgadnia, át kell gondolnia a viselkedését, hiába jogos adott esetben a felháborodása. Jogos, mert egyébként Verstappen, 19 éves kora ellenére gátlástalan versenyző, aki nem tisztel senkit a pályán és a pályán kívül sem. Szóval a németnek meg kell találnia annak a módját, hogy az elégedetlenségét kulturált módon fejezze ki, holland vetélytársának pedig ideje lenne egy kis tiszteletet tanulnia, ha nem akarja az egész Forma-1-es mezőnnyel megutáltatni magát. Egyébként úgy, ahogy Mexikóban Vettel tette, nem viselkedhet egy négyszeres világbajnok, futam után! Ezt pedig azoknak is be kellene látniuk, akik kedvelik őt, de az ellene vizsgálódókat már kevésbé!


Tehát ne csodálkozzunk, ha adott esetben eltiltásról szóló döntés születik, elvégre, ha a focipályán küldöd vissza az anyjába a játékvezetőt, nagy eséllyel piros lapot kapsz és mehetsz zuhanyozni, lehiggadni az öltözőbe!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-11-01 21:06:00

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>