. Ma György napja van.
Nemzeti fesztivál európai minősítéssel
2015-05-29 20:41:29
Nemzeti fesztivál európai minősítéssel

Nemzeti fesztivál európai minősítéssel

Június 4-én kezdetét veszi a  15. Pécsi Országos Színházi Találkozó, a versenyelőadások jelentős részére elfogytak a jegyek. A versenyprogramba beválogatott összes előadást és a meghirdetett OFF-programokat hiánytalanul megtartják.


Az idei POSzT fényét emeli, hogy a találkozó nemzetközi fesztivál minősítést kapott. A brüsszeli székhelyű Európai Fesztivál Szövetség május végén ítélte oda az EFFE-minősítést (Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért) a 2015-2016-os évre. Az Európa legjobb fesztiváljait bemutató és minősítő kalauzba nemzeti és nemzetközi zsűri válogatta be a POSzT-ot.


- Nemcsak az idei fesztivált, de a POSzT elmúlt 15 évét, a következő évek leendő fesztiváljait ismerte el a minősítéssel a szervezet – adott hangot véleményének  Stenczer Béla, a POSZT NKft. ügyvezetője.


Pécs újra a hazai színházi világ nyüzsgő középpontjává változik június első két hetében. A jubileumi POSzT a hagyományos Színház téri megnyitóval kezdődik június 4-én amikoris Udvaros Dorottya, az idei  díszvendég megnyitja a fesztivált.


A versenyprogramok közé nemcsak magyarországi, de határon túli előadásokat is beválogattak, s olyan társulatok is Pécsre érkeznek, melyek először mérettetik meg magukat a színházi szakma fesztiválján. Öt előadást Budapestről, egy-egy előadás Békéscsabáról, Debrecenből, Kaposvárról, Miskolcról és Szombathelyről hoznak el Pécsre a társulatok, illetve az újvidéki, a magyarkanizsai és a sepsiszentgyörgyi színház előadásait is színpadra állítják. A válogatók által legjobbnak ítélt 14 produkció mindegyikét láthatja a fesztivál közönsége, ám abból négyet – a társulatok saját kérésére – nem értékel a zsűri.

Utoljára frissítve: 2015-05-29 20:45:42

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>