. Ma Emma napja van.
Nemzeti Parki Termék védjegy
2017-07-03 19:49:58
Nemzeti Parki Termék védjegy

Nemzeti Parki Termék védjegy

Három helyi kézműves, összesen 17 terméke nyerte el a Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegyet.

 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság idén tavasszal írt ki Nemzeti Parki Termék Védjegy címre pályázatot busómaszkot, fafaragványt, fa népi játékot, fa játékszert, fa népi hangszert, kosarat, fonott háztartási eszköztk, fazekas terméket, fekete kerámiát készítők részére.


A zsűri döntése értelmében , amelynek tagja volt Minorics Tünde néprajzkutató és Ferkov Jakab múzeumigazgató is, Rosta Endre és  Udvardi Krisztián busómaszkfaragó, valamint Tóth Árpád fafaragó használhatják a Nemzeti Parki Termék Védjegyet.


A védjegy használatának elsődleges célja, hogy  a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében. 

 

A védjegyet azok  a jellegzetesen helyi, kereskedelmi forgalomba hozható kézműves termékeken lehet feltüntetni , amelyek jelentős részben természetes alapanyagokból készülnek és igazoltan a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területéről, természetvédelmi oltalom alatt álló területről  - nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000, vagy ezen külterületekhez tartozó települések - származnak, valamint előállításuk, motívumviláguk a térség hagyományain alapszik. A címet elnyerők öt évig jogosultak annak használatára, a termékek megjelennek a nemzetiparkitermek.hu oldalon, valamint számos, országos és helyi rendezvényen  is bemutatják őket.

Utoljára frissítve: 2017-07-03 19:59:09

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>