. Ma Emma napja van.
Nemzeti Virológiai Laboratórium pécsi székhellyel
2020-06-02 20:45:23
Nemzeti Virológiai Laboratórium pécsi székhellyel

Nemzeti Virológiai Laboratórium pécsi székhellyel

Jakab Ferenc professzor, virológus  irányításával  jön létre a Nemzeti Virológiai Laboratórium Pécsett a Szentágothai János Kutatóközpont.


A kormány a múlt héten fogadta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium  kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiáját, amelynek részeként péntektől több mint 53 milliárd pályázati lehetőség nyílt meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 145 milliárdos keretösszegéből.


A következő öt évben 18 nemzeti labor létesül, az erre szánt 90 milliárdból idén 14 milliárdot használnak fel erre a célra. Az idén létrehozandók között van a korábban nem is tervezett, de a járvány miatt kiemelten fontossá lett Nemzeti Virológiai Laboratórium, amelyet Jakab Ferenc professzor, a Pécsi Tudományegyetem virológus kutatója szervez és irányít majd.


„A Nemzeti Virológiai Laboratórium elsődleges célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem meglévő, kiemelkedő virológiai laboratóriumára alapozva, magas színvonalú, nemzetközi szintű alap- és alkalmazott virológiai kutatásokat végezzen. Vizsgálataink egyik fő iránya a vírusfertőzések elleni védekezések hatékony módjainak kifejlesztés, amelyek akár a vakcina-fejlesztés, akár a gyógyszeres kezelés lehetőségét is érintik. A kutatás mellett fontosnak tartjuk a hazai utánpótlás-nevelés erősítését is ezen a tudományterületen.” – hangsúlyozta Jakab Ferenc  professzor. (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2020-06-02 20:45:56

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>