. Ma Berta napja van.
Nemzeti Virológiai Laboratórium pécsi székhellyel
2020-06-02 20:45:23
Nemzeti Virológiai Laboratórium pécsi székhellyel

Nemzeti Virológiai Laboratórium pécsi székhellyel

Jakab Ferenc professzor, virológus  irányításával  jön létre a Nemzeti Virológiai Laboratórium Pécsett a Szentágothai János Kutatóközpont.


A kormány a múlt héten fogadta el az Innovációs és Technológiai Minisztérium  kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiáját, amelynek részeként péntektől több mint 53 milliárd pályázati lehetőség nyílt meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 145 milliárdos keretösszegéből.


A következő öt évben 18 nemzeti labor létesül, az erre szánt 90 milliárdból idén 14 milliárdot használnak fel erre a célra. Az idén létrehozandók között van a korábban nem is tervezett, de a járvány miatt kiemelten fontossá lett Nemzeti Virológiai Laboratórium, amelyet Jakab Ferenc professzor, a Pécsi Tudományegyetem virológus kutatója szervez és irányít majd.


„A Nemzeti Virológiai Laboratórium elsődleges célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem meglévő, kiemelkedő virológiai laboratóriumára alapozva, magas színvonalú, nemzetközi szintű alap- és alkalmazott virológiai kutatásokat végezzen. Vizsgálataink egyik fő iránya a vírusfertőzések elleni védekezések hatékony módjainak kifejlesztés, amelyek akár a vakcina-fejlesztés, akár a gyógyszeres kezelés lehetőségét is érintik. A kutatás mellett fontosnak tartjuk a hazai utánpótlás-nevelés erősítését is ezen a tudományterületen.” – hangsúlyozta Jakab Ferenc  professzor. (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2020-06-02 20:45:56

További híreink
Mindenki szívében van egy dallam
A Belügyminisztérium és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság nyílt pályázatot hirdetett alapfokú zeneoktatá...
2020-08-05 08:20:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
Sikeres volt a “Magam Adom!-Siklós járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban” címet viselő a nők munkavállalását segítő projekt.
2020-08-04 20:30:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
A szerződéses ár megállapodás kérdése
Jó minőségű kalászos vetőmag kerülhet ősszel a földekbe.
2020-08-02 20:43:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarok Kenyere Baranya megyei búzagyűjtő napját immár ötödik alkalommal rendezték meg Sombereken.
Bővebben >>