. Ma Mária napja van.
Népszerűsítik a meseolvasást
2013-09-08 18:36:58
Népszerűsítik a meseolvasást

Népszerűsítik a meseolvasást

Kampányba kezdett a Pécsi Tudományegyetem a meseolvasás népszerűsítésére, az el következő nyolc hónapban mesekönyv gyűjtő akciót, felolvasásokat és táncesteket szerveznek.

Mint Szuhán-Glass Beáta, a kampány menedzsere elmondta, Pécsett mintegy félszáz helyszínen - egyetemi épületekben, általános és középiskolákban, óvodákban – könyvgyűjtő pontokat állítanak fel, itt várják a mesekönyv-adományokat, amelyeket a résztvevő intézmények között osztják majd szét.

Szólt arról is, huszonkét gyűjtőpontnál olyan, az egyetemhez kötődő neves személyiségek mesélnek majd a gyerekeknek, mint Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Stenczer Béla és Kamarás Iván színművészek, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, Sors Tamás paralimpiai bajnok úszó.

- A Meseszép kampány ötlete az egyetem dolgozóitól származik - hangsúlyozza Bódis József, rektor.  - Az intézmény azért valósítja meg, mert a dél-dunántúli régió meghatározó szervezeteként felelőssége van abban, hogy sikerre vigyen a társadalom számára hasznos kezdeményezéseket. A Meseszép kampánnyal ötezer embert szeretnénk "megmozgatni".

A kampány részeként az egyetem 2011-ben alakult táncegyüttese szeptember 19-én és január 28-án ősbemutatóra készül. A sokféle zenei műfajt ötvöző látványosnak ígérkező vidám és egyben elgondolkodtató táncest egyaránt szól majd a gyerekek, felnőtteknek.

                                                           (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2013-09-08 18:39:34

További híreink
Célba juttatják Ámor nyilát
A hol humoros, hol könnyekig megható Ámor nyila című inkluzív színházi előadás ismét látható Pécsett december 5-én este hat órakor a Művészetek és Irodalom Házában.
2019-12-05 11:58:32, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Felebarát zenebarát
A Pannon Filharmonikusok is csatlakozott az Adakozó kedd nevű nemzetközi kezdeményezéshez, jótékonyságra biztatva a pécsi zenebarátokat.
2019-12-03 21:29:16, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Advent idejére megnyitja kapuit a Székesegyház
A Pécsi Advent két héten át érdekes programokkal, múzeumpedagógia foglalkozásokkal és komolyzenei koncertekkel várja az érdeklődőket.
2019-12-01 02:47:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét ünnepi díszbe öltözött Pécsett a Széchenyi tér, megnyitotta kapuit a IX. Adventi Kézműves és Mesevásár.
Bővebben >>