. Ma Szabina napja van.
Népszerűsítik a meseolvasást
2013-09-08 18:36:58
Népszerűsítik a meseolvasást

Népszerűsítik a meseolvasást

Kampányba kezdett a Pécsi Tudományegyetem a meseolvasás népszerűsítésére, az el következő nyolc hónapban mesekönyv gyűjtő akciót, felolvasásokat és táncesteket szerveznek.

Mint Szuhán-Glass Beáta, a kampány menedzsere elmondta, Pécsett mintegy félszáz helyszínen - egyetemi épületekben, általános és középiskolákban, óvodákban – könyvgyűjtő pontokat állítanak fel, itt várják a mesekönyv-adományokat, amelyeket a résztvevő intézmények között osztják majd szét.

Szólt arról is, huszonkét gyűjtőpontnál olyan, az egyetemhez kötődő neves személyiségek mesélnek majd a gyerekeknek, mint Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Stenczer Béla és Kamarás Iván színművészek, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, Sors Tamás paralimpiai bajnok úszó.

- A Meseszép kampány ötlete az egyetem dolgozóitól származik - hangsúlyozza Bódis József, rektor.  - Az intézmény azért valósítja meg, mert a dél-dunántúli régió meghatározó szervezeteként felelőssége van abban, hogy sikerre vigyen a társadalom számára hasznos kezdeményezéseket. A Meseszép kampánnyal ötezer embert szeretnénk "megmozgatni".

A kampány részeként az egyetem 2011-ben alakult táncegyüttese szeptember 19-én és január 28-án ősbemutatóra készül. A sokféle zenei műfajt ötvöző látványosnak ígérkező vidám és egyben elgondolkodtató táncest egyaránt szól majd a gyerekek, felnőtteknek.

                                                           (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2013-09-08 18:39:34

További híreink
Vidd magaddal a művészetet!
A Pécsi Galéria karácsonyig tartó kampányt hirdetett Vidd haza a művészetet címmel.
2020-11-26 19:27:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Kiemelt helyen az alapvető digitális készségek
Az Oktatási és Képzési Figyelő az unióban és a tagállamaiban folyó oktatás és a képzés alakulását elemzi.
2020-11-12 19:50:18, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Parkolóház is épül
Csaknem hat milliárd forintos kiegészítő támogatást nyújt a kormányzat a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseire, a Modern Városok Program keretében.
2020-11-03 20:35:37, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem vezetésével indulhat el a Magyar Nemzeti Genom Program.
Bővebben >>