. Ma Alfonz napja van.
Népszerűsítik a meseolvasást
2013-09-08 18:36:58
Népszerűsítik a meseolvasást

Népszerűsítik a meseolvasást

Kampányba kezdett a Pécsi Tudományegyetem a meseolvasás népszerűsítésére, az el következő nyolc hónapban mesekönyv gyűjtő akciót, felolvasásokat és táncesteket szerveznek.

Mint Szuhán-Glass Beáta, a kampány menedzsere elmondta, Pécsett mintegy félszáz helyszínen - egyetemi épületekben, általános és középiskolákban, óvodákban – könyvgyűjtő pontokat állítanak fel, itt várják a mesekönyv-adományokat, amelyeket a résztvevő intézmények között osztják majd szét.

Szólt arról is, huszonkét gyűjtőpontnál olyan, az egyetemhez kötődő neves személyiségek mesélnek majd a gyerekeknek, mint Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Stenczer Béla és Kamarás Iván színművészek, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, Sors Tamás paralimpiai bajnok úszó.

- A Meseszép kampány ötlete az egyetem dolgozóitól származik - hangsúlyozza Bódis József, rektor.  - Az intézmény azért valósítja meg, mert a dél-dunántúli régió meghatározó szervezeteként felelőssége van abban, hogy sikerre vigyen a társadalom számára hasznos kezdeményezéseket. A Meseszép kampánnyal ötezer embert szeretnénk "megmozgatni".

A kampány részeként az egyetem 2011-ben alakult táncegyüttese szeptember 19-én és január 28-án ősbemutatóra készül. A sokféle zenei műfajt ötvöző látványosnak ígérkező vidám és egyben elgondolkodtató táncest egyaránt szól majd a gyerekek, felnőtteknek.

                                                           (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2013-09-08 18:39:34

További híreink
A hangsúly hét kulcsfontosságú területen
Új tízéves tervet indít az Európai Bizottság az unióban élő romák támogatására.
2020-10-13 20:19:30, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szent Kozma és Damján-díj Kalmár Nagy Károlynak
A Transzplantációs Alapítvány Szent Kozma és Damján díját a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinika osztályvezető főorvosa, Dr. Kalmár Nagy Károly vehett...
2020-10-11 18:53:36, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Escargo Szobaszínház-egy különleges kulturális tér
Pécs egy újabb színházteremmel és rendezvénytérrel gazdagodott.
2020-10-10 19:59:03, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Transzplantációs Alapítvány Szent Kozma és Damján díját a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti K...
Bővebben >>