. Ma Auguszta napja van.
Nézzünk együtt a tükörbe!
2014-08-04 22:08:20
 Nézzünk együtt a tükörbe!

Nézzünk együtt a tükörbe!

Megszerettetné az utasokkal a buszsofőröket, sőt még az ellenőröket is egy, az országban egyedülálló kezdeményezés.


Az idehaza eddig példa nélkül álló projekttől azt remélik, hogy kevesebb lesz a konfliktus az utasok és a sofőrök, utóbbiak és az autósok, általában a közlekedés résztvevői között. Ettől még biztosan lesznek viták, de ha az elképzelés beváltja a hozzá fűzött reményeket, ezeket könnyebben elsimítják a jövőben.


A pécsi busztársaság szakszervezete interaktív kampányt indít, amelynek célja ezúttal nem a cég, vagy a tömegközlekedés népszerűsítése, hanem hogy közelebb hozzák egymáshoz a dolgozóikat és az utasokat. Egyrészt olyan tudnivalókra szeretnék felhívni az utasok figyelmét, amelyekkel eddig valószínűleg nem rendelkeztek, másrészt pedig ahhoz kérnek tőlük segítséget: szerintük hogyan lássák el jobban a munkájukat a sofőrök, ellenőrök.


– Sajnos ha a cég és a város vezetése egy-egy döntést csak saját szempontjai szerint hoz meg, ha hiányzik az együtt gondolkodás, az nem biztos, hogy jó az utasoknak, ez pedig a dolgozókra is kihat – mondta Hofekker Ferenc, az FDSZ elnöke.


A szakszervezet ezért most magukhoz a pécsiekhez fordul. Szeretne eloszlatni néhány sztereotípiát, bemutatja a sofőrök, ellenőrök és műszaki dolgozók munkáját úgy, ahogy eddig csak kevesen ismerhették. Mindezt interaktív módon, mivel segítséget, visszajelzést várnak a pécsiektől, ezáltal közelebb hozva egymáshoz a buszsofőröket, az utasokat és a többi közlekedőt.


 – Természetesen mi sem vagyunk tökéletesek, ahogy az is biztos, hogy a pécsiek közül sokan nem tudják, milyen felelősséggel és nehézséggel kell megküzdenie a sofőröknek, vagy éppen a szerelőknek. Ha a sofőrök megértőbben fordulnak az utasokhoz, és azok egy része a dolgozókhoz, már elértük a célunkat, mert az utóbbiak visszakapnak valamit a munkájuk megbecsüléséből és öröméből – foglalta össze a szakszervezeti vezető.

Utoljára frissítve: 2014-08-04 22:38:55

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>