. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Nyárindítás a Sétatér Fesztivállal
2019-06-07 02:43:35
Nyárindítás a Sétatér Fesztivállal

Nyárindítás a Sétatér Fesztivállal

A Sétatér Fesztivál június 16-ig közel harminc  ingyenes programmal várja a város lakóit és a turistákat.


A  Sétatér Fesztivál kínálatából, amelyhez csatlakozik a VII. Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál is, a jól megszokott kézműves-gasztro kínálat sem marad el. A kézműves vásár mellett közel 20 gasztronómiai kitelepülő bor- és ételkülönlegességei közül válogathatnak a látogatók.


Könnyűzenéből sem lesz hiány. A Magashegyi Underground Beck Zoli közreműködésével lép színpadra, míg Csemer Boglárka „BOGGIE" nagyzenekari felállásban ad koncertet. Itt lesz Antonia Vai svéd/magyar énekes-dalszerző, aki megnyerő egyéniségével, dinamikus előadásával és nyers szövegeivel vált a hazai underground zenei élet meghatározó alakjává. A MŌRK soul- és funkalapokra épülő zenét játszik, mely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott.  A 15 éves The Blackbirds zenekar a Beatles 50 éve megjelent Abbey Road című nagylemeze előtt tiszteleg, koncertjükön a híres lemez dalai mellett a többi örökzöld Beatles sláger is felcsendül.  Fellép a latin temperamentumot képviselő Carlos Adíos, a Seven Seconds in the Future és a 10 fős funky-jazz-soul zenekar, a Junk. A helyi bandák is színpadra lépnek,  többek között Pécs egyik kedvenc zenekara, a bohém Kubalibre, a Halott Pénz zenekar dj-je, Dj Venom, a pop-rock vonalon mozgó Band On Da Moon, valamint a Psycho Mutants, akik 2009 óta  jelen vannak Nyugat-Európában is.


A fesztivál keretében nyílik meg G. Horváth Boglárka és Ménes Attila kiállítása a Kioszk teraszon, amit Ménes Attila Harmsziádák című kötetének felolvasóestje kísér.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>