. Ma Auguszta napja van.
Nyárzáró a Bóbitában
2020-08-29 02:49:34
Nyárzáró a Bóbitában

Nyárzáró a Bóbitában

A Zsolnai Kulturális Negyedben  augusztus 29-én  Nyárzáró  a Bóbitában címmel egész napon át tartó programmal várja a családokat a bábszínház.  

A programok sora 10 órakor a Ki lakik az asztal alatt?  című csecsemőszínházi előadással indul. Délután négy órakor A bűbájos lakatot mutatják be, ez követően nyílik meg öt órakor a Bábtervezés mesterfokon II. a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára és a Budapest Bábszínház közös kiállítása

Hetven évvel ezelőtt, 1949 őszén nyitotta meg kapuit  a mai Budapest Bábszínház jogelődje, az Állami Bábszínház, amely fennállásának négy évtizede alatt számos legendás előadás született. Már az 2018/2019-es bábszínházi évadban láthatták a pécsi nézők azt a szubjektív válogatás alapján született kiállítási anyagot, amelynek középpontjában az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek legendás előadásainak és  meghatározó tervezőinek bábjai voltak láthatók. A most nyíló tárlat pedig  a Budapest Bábszínház elmúlt évtizedei elevenednek meg, 18 előadás 18 tervezője mutatkozik be. A kiállítás december 31. lesz látható.

Az új évadban négy új bemutatóval várja a négy éven felülieket a Bóbita Bábszínház, e mellett tizennyolc darabot továbbra is műsoron tartanak és új csecsemőszínházi előadás is a tervek között szerepel. Szeptemberben az azonos című magyar népmese alapján Markó Róbert által írt Szélkötő Kalamona című bábelőadást újítják fel. Az első bemutatójuk októberben a Harmadik sárkány című bábjáték lesz a Blattner Géza-díjas Grosschmid Erik rendezésében. Decembertől lesz látható a Holle anyó, majd jövő év májusában  kerül színre Boráros Milada Madarak nyelve című bábjáték Szenteczki Rita rendezésében. Ezenkívül  lesz ismét egy közös előadásuk az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezettel, most a Csongor és Tündét mutatják be.

(fotó: Farkas B. Szabina)

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>