. Ma Alfonz napja van.
Nyárzáró a Bóbitában
2020-08-29 02:49:34
Nyárzáró a Bóbitában

Nyárzáró a Bóbitában

A Zsolnai Kulturális Negyedben  augusztus 29-én  Nyárzáró  a Bóbitában címmel egész napon át tartó programmal várja a családokat a bábszínház.  

A programok sora 10 órakor a Ki lakik az asztal alatt?  című csecsemőszínházi előadással indul. Délután négy órakor A bűbájos lakatot mutatják be, ez követően nyílik meg öt órakor a Bábtervezés mesterfokon II. a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára és a Budapest Bábszínház közös kiállítása

Hetven évvel ezelőtt, 1949 őszén nyitotta meg kapuit  a mai Budapest Bábszínház jogelődje, az Állami Bábszínház, amely fennállásának négy évtizede alatt számos legendás előadás született. Már az 2018/2019-es bábszínházi évadban láthatták a pécsi nézők azt a szubjektív válogatás alapján született kiállítási anyagot, amelynek középpontjában az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek legendás előadásainak és  meghatározó tervezőinek bábjai voltak láthatók. A most nyíló tárlat pedig  a Budapest Bábszínház elmúlt évtizedei elevenednek meg, 18 előadás 18 tervezője mutatkozik be. A kiállítás december 31. lesz látható.

Az új évadban négy új bemutatóval várja a négy éven felülieket a Bóbita Bábszínház, e mellett tizennyolc darabot továbbra is műsoron tartanak és új csecsemőszínházi előadás is a tervek között szerepel. Szeptemberben az azonos című magyar népmese alapján Markó Róbert által írt Szélkötő Kalamona című bábelőadást újítják fel. Az első bemutatójuk októberben a Harmadik sárkány című bábjáték lesz a Blattner Géza-díjas Grosschmid Erik rendezésében. Decembertől lesz látható a Holle anyó, majd jövő év májusában  kerül színre Boráros Milada Madarak nyelve című bábjáték Szenteczki Rita rendezésében. Ezenkívül  lesz ismét egy közös előadásuk az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezettel, most a Csongor és Tündét mutatják be.

(fotó: Farkas B. Szabina)

További híreink
Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskolában 43. éve folyik német nemzetiségi nyelvoktatás, az intézmény számára fontos a magyarországi németek kultúrkincsének, hag...
2020-10-29 20:26:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
A cél a gyümölcsöző együttműködés
Az informatikai és innovációs cégek valódi csomópontja lehet Pécsett a Hattyú ház első emeletén kialakított IT HUB Iroda.
2020-10-28 19:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Térjáték - új installációsorozat
A pécsi Művészetek és Irodalom Háza nemcsak programoknak, hanem kiállításoknak is otthont ad.
2020-10-26 20:15:50, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az informatikai és innovációs cégek valódi csomópontja lehet Pécsett a Hattyú ház első emeletén kialakított ...
Bővebben >>