. Ma Auguszta napja van.
Nyelvkönyvcsalád a kínait tanító iskoláknak
2018-03-25 23:05:40
Nyelvkönyvcsalád a kínait tanító iskoláknak

Nyelvkönyvcsalád a kínait tanító iskoláknak

A világon hetedikként a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán alakulhatott meg a hagyományos kínai orvoslásnak helyet adó Konfuciusz Intézet.

Fennállásának harmadik évfordulóját színes programokkal ünnepelte az intézmény, ami a jelenlegi akadémikus orvoslást kiegészítő kínai medicinában gyökerező terápiás eljárások oktatása mellett  a kínai nyelv és kultúra megismertetését  és népszerűsítését is fontos feladatának tartja.  Ez utóbbi sikerességét jelzi, hogy például Pécsett már három középiskolában - Kodály Zoltán Gimnáziumban, a Nagy Lajos Gimnáziumban és a PTE Babits Mihály Gyakorló  Gimnáziuma -, de Baranyában és a megyén túl is több helyen  tanulhatnak mandarin és  kínai nyelven a diákok. A cél a kínai kultúra megismertetése, s miután évről évre egy többen vállalkoznak e keleti nyelv elsajátítására, éppen ezért a Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) úgy döntött, eredeti kínai nyelvi tankönyvcsomagot adományoz ezen oktatási intézményeknek.

A Kodály Gimnázium igazgatója, Béres Andrásné Kékesdi Klára, egyebek mellett elmondta, az iskolájukban is egyre többen vállalkoznak arra, hogy kínaiul tanuljanak. Közülük  négyen már Kínában is jártak a Konfuciusz Intézet jóvoltából, ami különösen nagy hatást tett rájuk.
Szólt arról is, hogy egyik volt diákjuk - részben az itt tanultaknak is köszönhetően - sikerrel pályázott egy ösztöndíjra, így a következő hónapokban egy kínai egyetemen folytathatja tanulmányait.

Utoljára frissítve: 2018-03-25 23:06:26

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>