. Ma Gedeon napja van.
Nyitottak a középiskolások felé
2020-10-15 20:01:54
Nyitottak a középiskolások felé

Nyitottak a középiskolások felé

Nyitott a középiskolások felé a Pécsi Tudományegyetem népszerű ismeretterjesztő sorozata, a Nyitott Egyetem.

A Nyitott Egyetem első diákelőadója, Horváth Milán első helyezést ért el a 16. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny döntőjében. A  Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gimnáziumának 10. osztályos tanulója a MATINNO okostelefonra kifejlesztett matematika alkalmazást mutatta be, amivel megnyerte a Neumann verseny Alkalmazói programok „Középiskola” kategóriáját. Az alkalmazás a teljes általános iskolai matematika tananyagot lefedi, könnyen, önállóan kezelhető és  diákbarát módon. A digitális távoktatás beköszöntével, tavasszal ingyenessé tette a MATINNO-t, rengeteg diák, tanár és szülő dolgát megkönnyítve ezzel az elmúlt időszakban. Ma már tízezres letöltésével a legnépszerűbb magyar gyakorló matematika alkalmazás.

-A MATINNO pontosan igazodik a tananyaghoz,segíti az önállóságot, tanári vagy szülői segítség nélkül is tudják használni a diákok. Az azonnali kiértékelésnek köszönhetően a felhasználók rögtön láthatják, mit csináltak jó, esetleg mit rontottak el. Számos levelet, pozitív visszajelzést kaptam tanároktól és diákoktól egyaránt, sőt, az alkalmazás bekerült az Oktatási Hivatal által ajánlott tanulást segítő digitális tartalmak közé is - emelte ki Horváth Milán.

Az őszi szemesztertől a két egyetemi oktató előadása mellett, minden alkalommal egy középiskolás diák is színesíti Nyitott Egyetem programját. A szervezők ugyanis a  már ismert Nyitott Egyetem programsorozatot azzal kívánják színesíteni, hogy a beiskolázási célokhoz igazodva a középiskolásokat is bevonják előadóként és nézőként egyaránt, ezzel is növelve az interaktivitást és az online jelenlétet. A Pécsi Tudományegyetem köznevelési intézményeibe számos kiemelkedő tehetségű diák jár, akire érdemes odafigyelni, eredményeit bemutatni.

Utoljára frissítve: 2020-10-15 20:02:26

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Száz alkotó mutatkozik be az Országos Kerámiaművészeti Triennálén Pécsen.
Bővebben >>