. Ma Vendel napja van.
Nyitottak a középiskolások felé
2020-10-15 20:01:54
Nyitottak a középiskolások felé

Nyitottak a középiskolások felé

Nyitott a középiskolások felé a Pécsi Tudományegyetem népszerű ismeretterjesztő sorozata, a Nyitott Egyetem.

A Nyitott Egyetem első diákelőadója, Horváth Milán első helyezést ért el a 16. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny döntőjében. A  Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gimnáziumának 10. osztályos tanulója a MATINNO okostelefonra kifejlesztett matematika alkalmazást mutatta be, amivel megnyerte a Neumann verseny Alkalmazói programok „Középiskola” kategóriáját. Az alkalmazás a teljes általános iskolai matematika tananyagot lefedi, könnyen, önállóan kezelhető és  diákbarát módon. A digitális távoktatás beköszöntével, tavasszal ingyenessé tette a MATINNO-t, rengeteg diák, tanár és szülő dolgát megkönnyítve ezzel az elmúlt időszakban. Ma már tízezres letöltésével a legnépszerűbb magyar gyakorló matematika alkalmazás.

-A MATINNO pontosan igazodik a tananyaghoz,segíti az önállóságot, tanári vagy szülői segítség nélkül is tudják használni a diákok. Az azonnali kiértékelésnek köszönhetően a felhasználók rögtön láthatják, mit csináltak jó, esetleg mit rontottak el. Számos levelet, pozitív visszajelzést kaptam tanároktól és diákoktól egyaránt, sőt, az alkalmazás bekerült az Oktatási Hivatal által ajánlott tanulást segítő digitális tartalmak közé is - emelte ki Horváth Milán.

Az őszi szemesztertől a két egyetemi oktató előadása mellett, minden alkalommal egy középiskolás diák is színesíti Nyitott Egyetem programját. A szervezők ugyanis a  már ismert Nyitott Egyetem programsorozatot azzal kívánják színesíteni, hogy a beiskolázási célokhoz igazodva a középiskolásokat is bevonják előadóként és nézőként egyaránt, ezzel is növelve az interaktivitást és az online jelenlétet. A Pécsi Tudományegyetem köznevelési intézményeibe számos kiemelkedő tehetségű diák jár, akire érdemes odafigyelni, eredményeit bemutatni.

Utoljára frissítve: 2020-10-15 20:02:26

További híreink
Közösségi terasz hajléktalanoknak
Pécsi építész hallgatók hajléktalanoknak építettek közösségi teraszt.
2020-10-19 19:37:40, Hírek, Környezetünk Bővebben
Fejlesztési stratégia a vidéki kulturális örökségek megőrzésére
A közös örökség vidéki útvonalai projekt az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg.
2020-10-18 20:04:11, Hírek, Környezetünk Bővebben
Okoskamerák és közvéleménykutatás
A jövőben megnyíló európai uniós és kormányzati pályázati kiírásokon való hatékony szereplés érdekében közösségi közlekedési koncepciót készít a pécsi önkormányzat.
2020-10-17 21:26:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Transzplantációs Alapítvány Szent Kozma és Damján díját a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti K...
Bővebben >>