. Ma Ervin napja van.
Ökoturisztikai fejlesztések Tamásiban
2018-07-19 01:10:38
Ökoturisztikai fejlesztések Tamásiban

Ökoturisztikai fejlesztések Tamásiban

Indulhat a közel kétmilliárd forintba kerülő ökoturisztikai beruházás Tamásiban.

A Kilátó rekonstrukciójával és túraút kialakításával veszi kezdetét Tamásiban a fenntartható ökoturisztikai fejlesztések sora, amelyekre a Tolna megyei város az elmúlt esztendőben pályázati úton - az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával - 444 millió forint támogatást nyert el.

Az önkormányzat ezen a módon is szeretné a település ökoturisztikai adottságainak felhasználva Tamási vonzerejét tovább növelni, valamit új attrakciókat is létre kíván hozni


Mint Porga Ferenc polgármester elmondta, az összetett projekt három fő elemét - Ökoturisztikai Látogatóközpont, a Kilátó és a Túrapont kialakítása, illetve felújítása - összekapcsolva teszik azokat új idegenforgalmi célponttá,  különleges látványossággá.

Az Ökoturisztikai Látogatóközpontot a miklósvári parkerdőben építik meg. A kétszintes létesítmény kiállítótereiben a látogatók interaktív módon ismerhetik meg Tamási történelmi múltját, valamint a térség növény- és állatvilágát.

A Túrapontot a tamási termálfürdő környezetében hozzák létre, s az lesz a feladata, hogy a városba látogató turistákat információkkal lássa el, tájékoztasson az attrakció területén működő pecsételős rendszerről, jegyeket árusítson a látogatóközpontba, továbbá vendéglátó-ipari szolgáltatásokat is nyújtson.

A harmadik fő elemet a Fenyvesben található, elavult műszaki állapotú Kilátó egyedi tervezésű rekonstrukciója jelenti, ahol családbarát eszközök  - hinták, pihenőhelyek - is helyet kapnak, mindezek mellett egy túra-útvonalat is létrehoznak a Túraponttól a Kilátóig, majd onnan tovább a Látogatóközpontig.

– A Kilátó rekonstrukciója és a túraút kialakítása már indulhat, és folyamatban van a közbeszerzés a Túrapont és a látogatóközpont épületének kivitelezésére is – teszi hozzá a polgármester. – A projekt a tervek szerint 2019 nyarára fejeződik be. Biztosak vagyunk abban, hogy több szempontból is segíti majd  a város fejlődését. Amellett, hogy tovább erősíti Tamási élhető város jellegét, jelentősen növeli az idegenforgalmi vonzerejét is, s miután a Termálfürdő mellett új attrakciót is kínálunk a turisták számára, azok még nagyobb számban keresik majd fel a települést és környékét, és még hosszabb időt töltenek majd el nálunk.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>