. Ma Csongor napja van.
Olimpia-Birkózás: Ligeti Dániel kiesett
2016-08-21 16:10:34
Olimpia-Birkózás: Ligeti Dániel kiesett

Olimpia-Birkózás: Ligeti Dániel kiesett

Ligeti Dániel mutatkozott be utolsó magyarként a nehézsúlyú birkózóknál.


Ellenfele egy szabadkártyával versenyző palaui birkózó, Florian Skilang Temengil volt, akiről csak annyit lehet tudni, hogy óceániai bajnok, ezért biztosítottak számára szabadkártyát. Ebből kiindulva Dani számára ez a győzelem, kötelező házi feladat kell, hogy legyen.

Dani zöldben, Temengil pirosban küzdött. Dani az aktívabb, figyelmeztetik is a palauit. Fél percet kap, ha nincs akció, akkor Danié a pont, aki egy mögé kerüléssel szerez vezetést, majd kirakja a szőnyegről az ellenfelet, 4:0 ide. Fél perccel a vége előtt egy gáncsolással földre viszi Temengilt és kirakja megint a szőnyegről. 8:0 az állás, szünet következik!

Elkezdődik a második menet, kiléptetéssel újabb pontot szerez Ligeti Dani, aztán egy mögé kerülés jön két pontért, vége a meccsnek! 11:0 ide! Szép volt, Dani! Az örmény Berjanidze, vagy a kínai Zsi Vej Deng lehet a következő ellenfél.


A grúz származású örmény srác világbajnoki bronzérmes, Daninak egyszer sikerült már megvernie. Dani továbbra is zöldben küzd, Berjanidze pirosban. Dani tűnik aktívabbnak, ennek ellenére figyelmeztetik. Az örményt is figyelmeztetik, másodszor. Fél perce van. Nem tud akciózni, vezet Dani egy büntetőponttal! Továbbra is támad a magyar fiú, letelik az első 3 perc. Megszólalt a duda.


Folytatódik a mérkőzés a második menettel, Dani kap fél percet az elején egy akcióra, de nem sikerül támadni, 1:1 , az örmény áll nyerésre. Dani nagyot hibázik, Berjanidze mögé kerül, két pontot kap. Lábra támadott, ezt kontrázta meg. Ennyi elég is volt az ellenfélnek, Berjanidze jut az elődöntőbe. Csak akkor   birkózhatott volna Dani a vigaszágon, ha az örmény döntőbe kerül. Berjanidze azonban az elődöntőben a török Taha Akgül ellen vereséget szenvedett, így az is biztossá vált, hogy Ligeti Dániel számára véget ért az olimpia.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-21 16:46:29

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>