. Ma Gedeon napja van.
Olimpia-Birkózás: Veréb Istvánnak is véget ért az olimpia
2016-08-21 16:22:04
Olimpia-Birkózás: Veréb Istvánnak is véget ért az olimpia

Olimpia-Birkózás: Veréb Istvánnak is véget ért az olimpia

Szabadfogásban, a férfiak 86 kilogrammos súlycsoportjában Veréb István volt a magyar induló, aki rögtön a világ – és Európa bajnok orosz Szadulajevvel kezdte olimpiai szereplését.

Veréb István tiszta zöldben, Szadulajev pirosban küzdött.  Az első menetben már az elején figyelmeztették a magyar versenyzőt  passzivitásért. Ilyenkor nem térdelés van szabadfogásban, hanem a második figyelmeztetés után még fél percet kap a birkózó, és ha nem sikerül akciót végrehajtani, akkor büntetőpont következik. Szadulajev közben gyorsan, négy pontos akciósorozatot hajt végre.

 

A második menetet mögé kerüléssel és egy forgatással kezdi az orosz, így már 10:0-ra vezet, és technikai tussal nyer, csak akkor birkózhat a vigaszágon Veréb István, ha az orosz döntőbe kerül. Végül Veréb István  birkózhatott a vigaszágon, miután Szadulajev a döntőbe jutott. Pista ellenfele a venezuelai Fuentes lett.

A kékben küzdő venezuelai Fuentes volt Veréb István ellenfele a vigaszágon. A magyar fiú pirosban birkózott. Fuentest figyelmezteti a bíró, majd Pista is figyelmeztetést kap. Másfél perc van hátra az első menetből és a venezuelai birkózását elégelték meg, magyar pont születhet. Meg is van, továbbra is Pista aktívabb, olyannyira, hogy kitolja az ellenfelét! 2:0! Bravó! Kellett ez nagyon! Szünet!


Négy pontos akciót csinál az ellenfél egy buta hibából! 2:4! Mögé kerülés és pörgetés! Mögé kerüléssel magyar egyenlítés, ha így marad, Veréb jut tovább, mert ő csinálta az utolsó akciót! De várjunk ezzel, mert Fuentes újabb két pontos akciót értékesít. Húsz másodperccel a vége előtt egyenlítés, de ez a venezuelainak kedvez, mert a nagyobb értékű akciót ő csinálta. Ráadásul még vissza is nézetett valamit a videó zsűrivel a magyar stáb, de nem a mieinknek adtak igazat, szóval büntetőpontot kapott Veréb István, 6:7 oda, magyar kiesés!
Veréb István olimpiája is véget ért.

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-21 16:49:37

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>