. Ma József napja van.
Olimpia-Cselgáncs: Férfi 100 kg Cirjenics kiesett
2016-08-12 09:14:06
Olimpia-Cselgáncs: Férfi 100 kg Cirjenics kiesett

Olimpia-Cselgáncs: Férfi 100 kg Cirjenics kiesett

Élete első olimpiáján a férfiak 100 kilogrammos kategóriájában lépett tatamira a 26 éves Cirjenics Miklós.


Miki elsőként a német Karl Richard Frey ellen küzd kék ruhában, értelemszerűen a német srác fehérben. Két perc telik el, pont, intés még nincs. Élvezetes dzsúdót látunk, mindkét harcos támadólag lép fel. 43 másodperccel a vége előtt Cirjenics karfeszítéssel próbálkozik, pontot nem szerez belőle. Shido továbbra sincs pedig a németnek már járna. Lejár az 5 perc, aranypontig megy tovább a küzdelem. Sajnos ezt a német szerzi, miután megkontrázza a Miki által indított akciót és ippont szerez belőle. Eddig tartott Cirjenics Miklós számára az olimpia, kiesett.

 

A férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjában, nehézsúlyban induló Bor Barna pedig   a tunéziai Fajcel Jaballah ellen kezd. Két és fél perc volt még  meccsből, amikor is Jaballahnak vaolt már egy intése és egy yukót is szerzett a fehérben küzdő magyar fiú. Kékben harcolt a tunéziai 45 másodperc van hátra, amikor Barna leszorítja az ellenfelét és nagyon szépen simán megnyeri az összecsapást. Leszorítás esetén ippon eléréséhez húsz másodpercig kell földön tartani az ellenfelet, aki 10 másodpercig teszi ezt az yukót kap, aki tizenötig, az pedig yukót kap,  Bor Barna  nyert. Jöhet a következő kör! A kubai Alex García Mendoza lesz az ellenfél.

 

***

 

A délutáni  meccsen  Barna fehérben, Mendoza kékben küzd  egymás ellen. Az ellenfélről azt kell tudni, hogy a Pánamerikai Játékokon, a helyi kontinenstornán harmadik lett, ugyanezt produkálta az idei havannai nemzetközi dzsúdó versenyen is, olimpiáról még nincs számottevő eredménye. Kétszer is támadást indított, pontot nem szerzett még Barna. A kubai nagyon passzív. Három perc van még hátra. Másfél perccel a vége előtt intés még nincs, továbbra is Bor Barna kezdeményez, ő lép fel támadólag. Húsz másodperccel a vége előtt mégis Barnát intik meg és ezzel eldől, hogy Mendoza jut tovább! Elképesztő bírói hiba… Felháborító döntés!

 

A kubai reklamált, rendelésre megkapta Barna a shidót! Így kiesni… Döbbenet.

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-13 13:22:34

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>