. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Olimpia-Cselgáncs: Női 78 kg, Joó Abigél hetedik
2016-08-12 09:08:52
Olimpia-Cselgáncs: Női 78 kg, Joó Abigél hetedik

Olimpia-Cselgáncs: Női 78 kg, Joó Abigél hetedik

Joó Abigél a mongol Purevjarhal ellen lépett szőnyegre az olimpia hatodik napján.


Kékben dzsúdózik Abigél, fehérben a mongol és 20 másodperc után ippon gyanús szituációval kezd, ám végül ezt nem adják meg. Aztán megintik a mongolt 1 perc elteltével, majd fél perccel később vazaarival szerez vezetést Joó Abigél. Egy perc van hátra, amikor két intéssel a zsebében a magyar lány előbb bemutat egy yukót érő akciót, majd egy leszorítást, amit Purevjargal lekopog a szőnyegen, ezzel jelezve, hogy nem bírja tovább. Ezzel a kopogással lényegében feladta a küzdelmet, ez már ippon, azonnal vége! Joó Abigél tehát ott van a következő körben.


***


Mami Umeki, a 22 éves japán világbajnok Abigél következő ellenfele, ő fehérben, a magyar lány ismét kékben küzd. Szabálytalansággal kezd a japán intést kap érte. Az oszotogari a kedvenc technikája a japánnak, ez egy hátsó gáncs technika, ami ippont ér. Passzív a japán, jön a második intés. Szereti amúgy a földharcot, a háromszög-fojtást. 1 perccel a vége előtt yukót szerez Abigél, nagyon jó Fél perc, megkapja az első intést a magyar lány. Hét másodperc, még egy magyar intés, aztán bevisz még egy yukót Joó Abigél és legyőzi a világbajnokot! Bravó, Abi! Két yukóval ő jut tovább. Az olimpiai bajnoki címvédő, amerikai Kayla Harrison lesz az ellenfél a következő körben. Hú, de nehéz ág ez!


***


A fehérben küzdő Kayla Harrison tehát az ellenfél, a tét az elődöntőbe kerülés. Négy éve épp ellene sérült le Joó Abigél, most reméljük, semmi gond nem fogja őt hátráltatni. Neki is megy a magyar lány az ellenfélnek. Kap egy intést. És sajnos fél távnál jön egy leszorítás, vereség, marad a vigaszág és a bronzmeccs, ha eljut oda. Kayla Harrison jutott tovább. Milyen kár! Na, mindegy! Egy bronz azért járna. Reméljük, meglesz!


***


A kubai Yalennis Castillo Joó Abigél vigaszágas ellenfele, fehérben játszik ezúttal a magyar lány, kékben a kubai. 4 perc a küzdőidő. Belső combdobással próbálkozik Abigél, a kubai egyelőre nem mutat támadó magatartást. Intést is kap. Yuko értékű akcióval vezet Castillo, másfél perc van hátra. Egy perccel a vége előtt még egy intést benyel Castillo, továbbra is magyar ellenfele támad.  De az utolsó 10 másodpercben ez már nem érdekel senkit, Joó Abigél kikapott és a hetedik helyen végez! Cselgáncsban nem termett nekünk érem ezen az olimpián. Kár!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-12 09:43:00

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>