. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Olimpia-Férfi vízilabda: Magyarország-Görögország
2016-08-11 10:51:10
Olimpia-Férfi vízilabda: Magyarország-Görögország

Olimpia-Férfi vízilabda: Magyarország-Görögország

A görögök ellen szállt vízbe a magyar válogatott az olimpia ötödik napján.


Benedek Tibor csapatának nagyon kellett volna a győzelem, ha csoportelsőként szeretnénk továbbjutni. A srácok ennek megfelelően is kezdtek, bár Vlahopulosz révén a görögök a második percben egy irtózatos bombával, emberelőnyből szereztek vezetést. Aztán a bírók elkezdték szórni a kiállításokat, elsősorban a magyar csapat szenvedte ezt meg. A görögök viszont ezekkel a lehetőségekkel nem igazán tudtak élni, konkrétan az összes emberelőnyt kihagyták az első negyedben. A mieink viszont a 7. percben Zalánki góljával egyenlítettek emberelőnyből, majd a következő ilyen lehetőséget Hárai Balázs használta ki, 2:1-es magyar vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.


A második negyedben elhoztuk a labdát, aztán kaptunk egy emberelőnyt, csak hát Hosnyányszky egy kicsit korán lőtt nem készítette elő megfelelően, így a görögökhöz került a labda, akik kettős emberelőnyt kaptak és Gunasz révén egyenlítettek. A 11. percben Erdélyi Balázs szép lövésével vettük vissza a vezetést emberelőnyből, aztán egyik oldalon sem született több gól, így 3:2-es magyar vezetéssel mehettek nagy szünetre a csapatok. Mindkét csapatban a védekezés dominált illetve támadásban a pontatlanság jellemezte a játékot.


A második félidő első támadását a görögök vezethették, miután elhozták a labdát. A 18. percben Vlahopulosz fordult le a mieinkről emberelőnyben és bevágta a kapuba a labdát, ezzel ismét egyenlítettek a görögök. Sőt, nem sokkal később megszerezték a vezetést is, majd Gunasz duplázta meg a hellén előnyt. Ekkor mintha kicsit magunkhoz tértünk volna, Hosnyánszky szépített, a hátralévő három percben csak szaladtunk az eredmény után, Hárai állította be a 6:5-ös végeredményt a harmadik negyedben.


Az utolsó felvonás elején megint a görögök hozták el a labdát de Afrudakisz lövése nem talált kaput, nem úgy, mint Varga Dani, aki óriási bombájával egyenlített. Hárai ezután centerből használta ki az újabb magyar emberelőnyt, visszavettük a vezetést. Három perccel a meccs vége előtt Nagy Viktorról pattant a kapuba Geniudinasz lövése. Aztán Vámos is lőtt hasonló gólt a görög kapuba cimbalomszögből, így használt ki a magyar csapat egy emberelőnyt. Az utolsó két percben az összeálló védekezésnek hála csak egy gólt kaptunk, azt is 5 másodperccel a vége előtt. Hiába kért időt Benedek Tibor, már nem tudtunk gólt szerezni, maradt a 8:8-as döntetlen.

 

Ezzel az is biztossá vált, hogy ha a csapat az első két hely valamelyikén szeretni továbblépni a csoportból, akkor Japánt és Brazíliát is meg kell verni, előbbit pénteken.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-11 10:52:53

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>