. Ma Emma napja van.
Olimpia-Öttusa: A nőknél befejeződött a verseny
2016-08-20 12:14:04
Olimpia-Öttusa: A nőknél befejeződött a verseny

Olimpia-Öttusa: A nőknél befejeződött a verseny

Már olimpiai bajnokot avattak a női öttusa versenyek második napján.


Helyi idő szerint délelőtt az úszással kezdték a programot. A 36 fős mezőnyt hat futamba osztották be, mindegyikben hatan úsztak és mindenkit az alapján rangsoroltak, hogy kinek milyen egyéni legjobbja van ebben a számban. A táv 200 méter, az úszásnemet elvileg a versenyzők választhatták ki, a gyakorlatban azonban a hagyományoknak megfelelően gyorsúszásban teljesítették a távot.
Kovács Saroltának és Földházi Zsófiának kifejezetten jól ment az úszás, Saci összesítésben a harmadik legjobb időt úszta 2:09.02-vel, Zsófi pedig hatodik lett az összetettben 2:12.0tel. A két lány 313 illetve 304 pontot kapott ezekért az időkért, Saci lépett ezzel előre leginkább, ő a hatodik helyről várta a bónuszvívást, míg Zsófi ekkor a 30. helyen állt. Az úszásban új olimpiai csúcs született, ezt az orosz Gulnaz Gubajdullina úszta 2:07.94-gyel, meg is nyerte a számot.

Bónuszvívásban Kovács Saci csak a lengyel Maliszewskát verte meg, az utána következő olasz Claudia Cesarini már legyőzte, így készülhetett a lovaglásra. Földházi Zsófi három asszót vívott ebben a fordulóban. A fehérorosz Prokopenkót és az egyiptomi Morszit megverte, viszont a brit Samantha Murray már nagy falat volt neki, vereségét követően Zsófi is mehetett öltözni a lovagláshoz.

Ahol aztán nem volt szerencséje, hiszen a lova a harmadik akadálynál megbokrosodott, nem volt hajlandó azt átugrani az állat, egyszerűen ledobta magáról a magyar versenyzőt. A harmadik akadályt az eset miatt újjá kellett építeni, ezt követően Zsófi már egy hibátlan pályát tudott menni, igaz, ezért a kis malőrért 98 büntetőpontot kapott, de ez a 202 pont is több mint semmi. Kovács Saci 12 másodperccel túllépte a 167 másodperces limitidőt és összesen 3 verőhibát vétett hanyag lova, így a másik magyar induló lovaglásban 267 ponttal zárt, mindez pedig Sacinak a tizenharmadik, Zsófinak pedig a harmincadik helyet jelentette összetettben.

A kombinált számot a lengyel Noeacka kezdte az élről, Saci hátránya 63 másodperc volt, a lövészet során 30 lövésből talált el négyszer öt korongot, a számot végül a 24. helyen zárta, ez összességében a 17. helyre elég pontszámot jelentett. Földházi Zsófi 22 lövésből talált el 20 korongot, futásban feljött a 10. helyre, de az ezért kapott pontszám csak a kozmetikára volt elég, a 27. helyen végzett Zsófi az összetettben.

A női öttusa olimpiai bajnoka a kombinált számot megnyerő, ausztrál Chloe Esposito lett 137 ponttal, megelőzve az 1356 pontos, második helyen célba érő francia. Élodie Clouvel-t és a harmadikként beérkező, 1349 ponttal záró lengyel Oktawia Nowackát. Kovács Sarolta összetettben 1287, Földházi Zsófia 1228. pontot gyűjtött.  
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-20 13:33:26

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>