. Ma Emma napja van.
Olimpia-Öttusa: Nem szereztek érmet a férfi versenyzők
2016-08-21 16:29:50
Olimpia-Öttusa: Nem szereztek érmet a férfi versenyzők

Olimpia-Öttusa: Nem szereztek érmet a férfi versenyzők

Az olimpián a férfiak versenyszámában is befejeződtek az öttusa küzdelmei.


Marosi Ádámnak és Demeter Bencének a középmezőnyből kellett folytatnia a felzárkózást. Úszással kezdték a fiúk is, cél lehetett az egyéni csúcs javítása. Sajnos sem Ádámnak, sem Bencének nem sikerült mindez. A rutinosabb magyar  2:01.66-ot, olimpiai újonc társa pedig 2:03.89-et teljesített 200 méteres gyorsúszásban, ezt a számot a kilencedik és a tizenhetedik helyen zárták, a brit James Cook pedig 1:55.60-nal, új olimpiai csúccsal nyerte az úszást. Érdekesség, hogy ez utóbbi idő 13.6 másodperccel elmarad az úszók világcsúcsától, amit a német Paul Biedermann tart. Ádám 335, Bence 329 pontot kapott az úszására.

A bónuszvívásban csak Demeternek sikerült pontokat szereznie, igaz, neki hármat is. Marosi rögtön az első bónusz asszóját elbukta, így ő már a lovaglásra koncentrálhatott, hiszen az ír Arthur Lanigan-O’Keefe vitt be érvényes, egylámpás tust ellene. Bencével a bolgár Dimitar Krasznatov, a kínai Kuo Csien Li és a guatemalai Charles Fernández sem bírt, végül azonban megállították a magyar fiú menetelését.

A lovaglás már csak Ádámnak sikerült nagyon jól, ő egy Catarina nevű kanca hátán teljesítette a 15 akadályból álló pályát, és meg kell hagyni, Catarina kitűnően viselkedett Ádám alatt, csak egy verőhibát vétett, 294 ponthoz segítve hozzá átmeneti gazdáját. A Calvino nevű csődör viszont már nem viselkedett ilyen jól Demeter Bencével a hátán, öt verőhibát is elkövetett, ezért pedig 35 pontot vontak le a másik magyartól, aki 265 ponttal fejezte be a lovaglást. A tizennyolcadik és a huszonkettedik helyről várták a srácok a finálét.

Ahol aztán Marosi Ádámnak nem sikerült a lövészete, technikai hibája is volt, ezt ugyan szenzációs futással sikerült kompenzálni, de ezzel is csak hat helyet sikerült előrelépni, a TOP 10-be már nem fért be, 1445 ponttal zárta az összetett versenyt a tizenkettedik helyen. Demeter Bencének a lövészet egy fokkal jobban sikerült és óriásit futott, neki ezzel öt helyet sikerült javítani, a tizenhetedik helyen zárt 1430 ponttal.

A kombinált számot nyerte és ezzel olimpiai bajnok lett az orosz Alekszandr Leszun, aki 1479 pontot gyűjtött. Ezüstérmet kapott 1472 szerzett pontjáért az ukrán Pavlo Timcsenko, a bronzérmes a mexikói Ismael Marcelo Hernández lett 1468 ponttal.

A magyar éremszerzés tehát elmaradt a férfi öttusázóknál is.

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-21 16:51:05

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>