. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Olimpia-Vívás: Női tőr – egyéni
2016-08-11 10:46:20
Olimpia-Vívás: Női tőr – egyéni

Olimpia-Vívás: Női tőr – egyéni

Knapek Edina és Mohamed Aida a tőr fegyvernem egyéni küzdelmeiben a riói olimpia ötödik napján lépett a pástra.


A szabályokról röviden annyit érdemes tudni, hogy az érvényes találati felület az ember törzse, ezt egy szürke színű vívó felső jelöli a versenyzőkön együttes találat esetén azt díjazzák ponttal, akit támadónak ítélnek meg. A vívóidő itt háromszor három perc vagy addig megy a küzdelem, amíg 15 találatot ér el az egyik fél.


Mohamed Aida a holland születésű kolumbiai Saskia van Erwen García ellen kezd és az első harmad második percében kapcsolódunk be, 2:0-ra vezet a magyar lány. Másfél perc még a szünetig, 3:1 ide! Aida érvénytelent szúr, aztán bevisz egy érvényes találatot és a kolumbiai válaszol. 3:2 1 perc még, 3:5 az állás, Aida szépít, 4:5! 4 másodperccel a szünet előtt magyar egyenlítés, 6:6! Jöhetnek az edzői tanácsok!


Kezdődik a második harmad, García talál és vezet. Aztán jön az egyenlítés és egy videó zsűri után végül is nincs találat. A következő támadásból viszont van magyar szúrás, aztán még egy, aztán érvénytelent szúr García! 9:74 Két gyors Aida találattal 11:8ó. Együttes találat, szépít a kolumbiai, neki adja a bíró a pontot, aztán már 12:9, egylámpással ide! 15 másodperc, 13:11, szép magyar szúrás után! Vége! Még két tus kell a továbbjutáshoz!


Na, akkor gyürkőzzünk neki! Szépít García, egylámpás, 13:12. Szép a következő magyar egylámpás, 14:12. Aztán egy érvénytelen szúrás, majd még egy és egy védés-visszaszúrással Mohamed Aida biztosítja a továbbjutást. A legjobb 16 között jön a folytatás!
Az orosz Ina Gyeriglazova a következő ellenfél, aki az legerősebb ebben a mezőnyben, nehéz asszó lesz. Elkezdődik a meccs, Aida 10 másodperc után szúrja meg az oroszt és vezet. 1:49 a szünetig, jön egy érvénytelen orosz találat. Aztán megy előre Aida és talál, de csak sisakot, úgyhogy ez is érvénytelen. Gyeriglazova aztán kiegyenlít. Együttes, az orosz indított, neki adják a pontot, vezet. 1 perces pihenő következik.


A második harmad orosz egylámpással kezdődik és már 1:3. Jön a negyedik orosz tus is, meg az ötödik is, egyre nagyobb bajban Aida sajnos. Magyar szépítés! Ez most ügyes volt! 2:5. Megint orosz egylámpás, aztán egy érvénytelen magyar szúrás, 2:6. Aztán már 2:7 egy védés-visszaszúrásból. Lejár a vívóidő!


A harmadik harmad elején még nagyobb a baj, orosz egylámpás, 2:8, aztán sikerül szépíteni egy együttesből, még egy hasonló akcióból már 4:8! Megint talál Gyeriglazova, 4:9! 1 perc van hátra, öttel, sőt, már hattal vezet az orosz. Ez elment… Már 11:4 oda. 15:6 a vége, nincs már magyar tőröző versenyben. Mohamed Aida kiesett!


***


Ahogy egyébként Knapek Edina is, ő is a második selejtező fordulóban szállt be a küzdelmekbe, a kínai Liu Jing Si ellen. Edina nagyon rosszul kezdte az asszóját, az első harmadban rögtön három tust nyelt be, amit még szépíteni tudott 2:3-ra, de a kínai vezetett 8:4-re a szünetben. A második harmadban a magyar lány az elején bevitt még három tust és ezzel 7:8-ra szépített, de ám onnantól kezdve ismét Liu irányított, 7:2-es rohammal 15:9-re nyert és továbbjutott.
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-11 10:53:29

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>