. Ma Márk napja van.
Ölt a próbaidős ápoló
2023-01-13 20:35:27
Ölt a próbaidős ápoló

Ölt a próbaidős ápoló

Bűncselekmény elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt a Pécsi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását.


A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított az elmúlt esztendőben, november 17.-től dolgozott próbaidős ápolóként az egyik klinika zárt osztály Covid+ részlegén, ahol akkoriban ott  feküdt a magatehetetlen  sértett, egy idős nő.


A kora délutáni órákban  december 17-én,  a gyanúsított a sértett centrális vénás kanüljén keresztül 50 milliliter kálium-kloridot fecskendezett , a sértett  a heveny kálium-mérgezés következtében kialakult szívelégtelenség miatt azonnal meghalt. A bűncselekmény tíztől húsz évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.


Miután fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.


Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője - enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében - fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Utoljára frissítve: 2023-01-13 20:35:53

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>