. Ma György napja van.
Önálló maradhat a Harmadik
2017-11-10 22:37:32
Önálló maradhat a Harmadik

Önálló maradhat a Harmadik

Január elsejétől új tulajdonosa lesz a Pécsi Harmadik Színháznak, a Moravetz Produkció megvásárolná a teátrum önkormányzati tulajdonrészét, amennyiben a november 16-án közgyűlés is áldását adja rá.

Az 1988-ban alapított, állandó társulattal nem rendelkező, Vincze János vezetésével működő teátrum és a Pécsi Nemzeti Színházba történő beolvasztásáról szeptember 7-én született döntés, azonban ez sok aggályt is felvetett, ezért folyamatosan kereste a  megoldást város és a színház vezetése  arra,  hogy a jelenlegi épületében működhessen továbbra is a teátrum költséghatékonyan és a kiemelt státuszának, valamint állami támogatásának megtartása mellett.

Ekkor került képbe a Moravetz Produkció, ugyanis a kortárs magyar dráma műhelyeként, egyben befogadó színházként is jegyzett Pécsi Harmadik Színház évek óta együttműködött Moravetz Leventével és a nevét viselő produkciós közszolgáltatási szerződést köt az új tulajdonossal, ami támogatással is jár, de ennek összegét néhány hónap múlva, a város éves költségvetésének elkészítésekor határozzák irodával. A társaság vételi kérelmet nyújtott be a színházat fenntartó nonprofit társaság megvásárlására. A létrejött megállapodás értelmében  a színház kiemelt státusza és a vele járó állami támogatás is megmarad, az önkormányzat meg.

 

Az elképzelések szerint nem változik a teátrum műsorszerkezete, valamint továbbra is befogadó színházként is működik, de több lesz a zenés szórakoztató darab amelyeket Uránváros mellett a Kertvárosban és a megye településein is bemutatnak. A Pécs környéki polgármesterekkel zajló egyeztetések során kiderült, fontosnak tartják, hogy Baranya székhelyén létrejött kulturális intézményrendszer legyen a letéteményese  a környék kulturális alapellátásának.

Utoljára frissítve: 2017-11-10 22:45:57

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>