. Ma Auguszta napja van.
Önindító 2014 - ismét segítik a kreatív ötletek megvalósulását
2014-07-03 17:14:34
Önindító 2014  - ismét segítik a kreatív ötletek megvalósulását

Önindító 2014 - ismét segítik a kreatív ötletek megvalósulását

"Önindító 2014" néven indult el július 1-én a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának új programja, mely a tavalyi évhez hasonlóan húsz kreatív ipari vállalkozás elindítását segíti.


Újdonság viszont, hogy idén a turizmus területéről is várják a jelentkezőket, a város pedig a tulajdonában levő ingatlanok ingyenes bérlésével támogatja a kezdő vállalkozásokat. Jelentkezni augusztus 19-ig lehet.

 

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja – a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesülettel, a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi NKft-vel és a Baranya Megyei Vállalkozói Központtal együttműködve – az elmúlt évben „Önindító” elnevezéssel munkaerő-piaci programot dolgozott ki a helyi kreatív ipar szereplőinek támogatására. A programban elért sikerekre, valamint a jelenleg is meglévő munkaerő-piaci igényekre való tekintettel a Munkaügyi Központ a program folytatására, bővítésére tett javaslatot, melyet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal is támogatott. 

 

„Önindító 2014” elnevezéssel 2014. július 1-jétől új munkaerő-piaci program indul, melynek célja a Pécs városában és Baranya megyében meglévő kihasználatlan kreatív munkaerő elsődleges munkaerő-piacra segítése, illetve az újonnan alakuló kreatív és turisztikai vállalkozások támogatása, ezáltal a térség kulturális, turisztikai vonzerejének növelése. A korábbi program eredményeit, valamint az új programot, az abban való részvételi, támogatási lehetőségeket 2014. július 3-án Pécsett sajtótájékoztató keretében mutatták be a média képviselőinek.

 

Janovics László, a munkaügyi központ vezetője elmondta: a program elődjét tavaly tavasszal indították el – arra összesen negyvenen jelentkeztek, ebből húsz kreatív szakember kapott támogatást. Nagy eredmény, hogy tizenhét vállalkozás a mai napig működik, három résztvevő pedig az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedett el. A sikeres szakemberek között van ötvös, formatervező, bőrdíszműves, nyeregkészítő, webfejlesztő, illusztrátor, író, fotós, azaz számos kreatív terület képviselteti magát, róluk többet az Önindító program weboldaláról tudhat meg.

 

A jelenlegi program – amelyre augusztus 19-ig várják az életképes vállalkozások indításához jó ötletekkel rendelkező álláskeresők jelentkezését – további lehetőségeket is kínál résztvevőknek: ezúttal a turizmus és az idegenforgalom területéről is érkezhetnek a kreatív ötletgazdák pályázatai.

 

Szintén újdonság, és jelentős előrelépés, hogy Pécs Megyei Jogú Város is támogatja a programban résztvevőket azáltal, hogy a sikeres vállalkozások számára az első évben ingyenesen biztosítja városi ingatlanok bérlését. – A város nagy örömmel állt és áll a program mellé – emelte ki Csizi Péter alpolgármester. – Bízunk abban, hogy ezzel is lendületet adhatunk a kreatív vállalkozóknak, és hozzájárulhatunk az új munkahelyek létrejöttéhez, a város és a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez.

 

A program fontosságát, egyediségét, az abban rejlő sokoldalú lehetőségeket hangsúlyozta Hegyi Zsuzsanna, a Dél-dunántúli Idegenforgalmi NKft. képviselője is. Keresnyei János, a program megvalósításában közreműködő Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület vezetője kiemelte, bízik abban, hogy a programot jellemző példaértékű partnerség, együttműködés ezúttal is meghozza eredményét, és újabb, hosszú távon is sikeres kreatív vállalkozások jönnek létre a térségben.

Utoljára frissítve: 2014-07-03 18:33:48

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>