. Ma Diána napja van.
Önindító 2014 - ismét segítik a kreatív ötletek megvalósulását
2014-07-03 17:14:34
Önindító 2014  - ismét segítik a kreatív ötletek megvalósulását

Önindító 2014 - ismét segítik a kreatív ötletek megvalósulását

"Önindító 2014" néven indult el július 1-én a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának új programja, mely a tavalyi évhez hasonlóan húsz kreatív ipari vállalkozás elindítását segíti.


Újdonság viszont, hogy idén a turizmus területéről is várják a jelentkezőket, a város pedig a tulajdonában levő ingatlanok ingyenes bérlésével támogatja a kezdő vállalkozásokat. Jelentkezni augusztus 19-ig lehet.

 

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja – a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesülettel, a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi NKft-vel és a Baranya Megyei Vállalkozói Központtal együttműködve – az elmúlt évben „Önindító” elnevezéssel munkaerő-piaci programot dolgozott ki a helyi kreatív ipar szereplőinek támogatására. A programban elért sikerekre, valamint a jelenleg is meglévő munkaerő-piaci igényekre való tekintettel a Munkaügyi Központ a program folytatására, bővítésére tett javaslatot, melyet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal is támogatott. 

 

„Önindító 2014” elnevezéssel 2014. július 1-jétől új munkaerő-piaci program indul, melynek célja a Pécs városában és Baranya megyében meglévő kihasználatlan kreatív munkaerő elsődleges munkaerő-piacra segítése, illetve az újonnan alakuló kreatív és turisztikai vállalkozások támogatása, ezáltal a térség kulturális, turisztikai vonzerejének növelése. A korábbi program eredményeit, valamint az új programot, az abban való részvételi, támogatási lehetőségeket 2014. július 3-án Pécsett sajtótájékoztató keretében mutatták be a média képviselőinek.

 

Janovics László, a munkaügyi központ vezetője elmondta: a program elődjét tavaly tavasszal indították el – arra összesen negyvenen jelentkeztek, ebből húsz kreatív szakember kapott támogatást. Nagy eredmény, hogy tizenhét vállalkozás a mai napig működik, három résztvevő pedig az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedett el. A sikeres szakemberek között van ötvös, formatervező, bőrdíszműves, nyeregkészítő, webfejlesztő, illusztrátor, író, fotós, azaz számos kreatív terület képviselteti magát, róluk többet az Önindító program weboldaláról tudhat meg.

 

A jelenlegi program – amelyre augusztus 19-ig várják az életképes vállalkozások indításához jó ötletekkel rendelkező álláskeresők jelentkezését – további lehetőségeket is kínál résztvevőknek: ezúttal a turizmus és az idegenforgalom területéről is érkezhetnek a kreatív ötletgazdák pályázatai.

 

Szintén újdonság, és jelentős előrelépés, hogy Pécs Megyei Jogú Város is támogatja a programban résztvevőket azáltal, hogy a sikeres vállalkozások számára az első évben ingyenesen biztosítja városi ingatlanok bérlését. – A város nagy örömmel állt és áll a program mellé – emelte ki Csizi Péter alpolgármester. – Bízunk abban, hogy ezzel is lendületet adhatunk a kreatív vállalkozóknak, és hozzájárulhatunk az új munkahelyek létrejöttéhez, a város és a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez.

 

A program fontosságát, egyediségét, az abban rejlő sokoldalú lehetőségeket hangsúlyozta Hegyi Zsuzsanna, a Dél-dunántúli Idegenforgalmi NKft. képviselője is. Keresnyei János, a program megvalósításában közreműködő Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület vezetője kiemelte, bízik abban, hogy a programot jellemző példaértékű partnerség, együttműködés ezúttal is meghozza eredményét, és újabb, hosszú távon is sikeres kreatív vállalkozások jönnek létre a térségben.

Utoljára frissítve: 2014-07-03 18:33:48

További híreink
Terrorizmus elleni fellépés
Az Európai Parlament új uniós stratégiára tett javaslatot a terrorizmus elleni fellépés érdekében.
2018-12-13 23:27:10, Hírek, Fókuszban Bővebben
Történelmi döntés született Strasbourgban
Az Európai Parlament 448 szavazattal, 197 ellenszavazat és 48 tartózkodás mellett első ízben döntött úgy, hogy az Európai Unió Tanácsának fel kellene lépnie egy tagállam ...
2018-09-12 16:57:17, Hírek, Fókuszban Bővebben
Amerikában képzik az építészeket
Építészeket képez Denverben a Pécsi Tudományegyetem műszaki kara.
2018-08-15 23:04:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Különleges kiállítással tisztelgés Pécs a 100 éves Bauhaus előtt.
Bővebben >>