. Ma Béla napja van.
Önkormányzati támogatás otthonteremtéshez
2018-01-25 17:26:10
Önkormányzati támogatás otthonteremtéshez

Önkormányzati támogatás otthonteremtéshez

Komlón több mint 11,5 millió forinttal támogatták az elmúlt esztendőben a fiatal családok lakásvásárlását.

A komlói önkormányzat 2016 elején indította el saját otthonteremtési programját, amellyel a városban letelepedő családoknak nyújt segítséget első lakásuk megvásárlásához, vagy házuk felépítéséhez. Az állami CSOK-kal együtt, vagy attól függetlenül is igénybe vehető támogatás összege családonként félmillió forint, ami minden gyerek után további kétszázezerrel emelkedhet, de nem haladhatja meg az 1,1 milliót.

Az elmúlt évben összesen tizenöt család vehette igénybe a támogatási lehetőséget - az összeg fele vissza nem térítendő, a fennmaradó rész pedig kamatmentes kölcsön -, akiknek lakáshoz jutását összesen több mint 11,5 millió forinttal segítették. E mellett további két család Dávidföldön, önkormányzati telken építheti fel házát. Az érintett családok egy része eddigi is Komlón élt,  mások a környező falvakból vagy Pécsről költöznek a városba.

A támogatás mértékét az egy főre jutó jövedelem alapján határozza meg az önkormányzat, ami az érvényben lévő rendelet értelmében 50.000 és 100.000 forint között lehet. A legfontosabb feltétel mégsem ez, hanem a családoknak vállalniuk kell, hogy gyermekeiket komlói óvodákba-iskolákba íratják majd be. Az elmúlt évben a támogatás elnyerésére  pályázók  együttesen harmincnál is több gyereket nevelnek már, egy osztálynyi kisdiák már biztosan Komlón  marad a következő években is.

Idén ismét lehet pályázni az otthonteremtési támogatásra, amelyre az elmúlt évhez hasonlóan 11,5 millió forint áll rendelkezésre.

Utoljára frissítve: 2018-01-25 18:04:07

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>