. Ma György napja van.
Operapiknikkel indul a Plácido Domingo Classics
2017-06-22 15:34:43
Operapiknikkel indul a Plácido Domingo Classics

Operapiknikkel indul a Plácido Domingo Classics

Plácido Domingo spanyol tenor is fellép a róla elnevezett Plácido Domingo Classics fesztiválon Pécsett, ami csütörtökön Operapiknikkel veszi kezdetét.


Ez a világ első olyan fesztiválja, ami Plácido Domingo nevét viseli, a nemzetközi multikulturális fesztivált Pécs városa és a GuliAnd Menedzsment hozta létre.


A június 22-i esti  nyitó, hazánkban ritkaságszámba menő parkkoncerten a Metropolitan Opera sztárjai – Angel Blue szoprán, Jünpeng Vang bariton, Soloman Howard basszus – mellett Joshua Guerrero tenor és a Pécsi Balett szólistái lépnek színpadra Eugene Kohn vezényletével, a Pannon Filharmonikus Zenekar (PFZ) és Solymosi Péter trombitaművész közreműködésével a pécsi Szent István téren. Az esten opera- és musical-részletek csendülnek fel.


Június 23-án ugyanott a Virtuózok tehetségei lépnek fel az ingyenes mediterrán est keretében, amelyen  színpadra lép még a Pellegrinos de Dalabai nevű formáció is.


Szombaton, június 24-én a pécsi Expo Centerben lép színpadra Giuseppe Verdi Traviata című operájában Plácido Domingo Giorgio Germont szerepében, ahol harminc év után először látható operaénekesként hazánkban. Partnere Marina Rebeka szoprándíva lesz, aki első alkalommal lép fel Magyarországon. A Pannon Filharmonikus Zenekarát Eugene Kohn vezényli,  az előadás rendezője Nagy Viktor,  látványterveket Csík György készítette. A zenei rendezvényére négyezer nézőt várnak.


Az első alkalommal megrendezett fesztivál stratégiai partnere az idén alapításának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem, amely felsőoktatási intézménytől Plácido Domingo tavaly vette át díszdoktori címét.


A fesztivál következő öt évben történő megrendezése érdekében a GuliAnd Menedzsment és a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közös, ugyancsak nonprofit céget hozott létre. A távlati tervek között szerepel, hogy a jövőben a fesztivál főhelyszínén, Pécsett bemutatott produkciókat a világ egyéb pontjain is színre viszik.

Utoljára frissítve: 2017-06-22 22:59:49

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>