. Ma Auguszta napja van.
Operasztárok randevúznak Pécsett
2016-10-26 22:20:52
Operasztárok randevúznak  Pécsett

Operasztárok randevúznak Pécsett

Plácido Domingo ajánlásával adnak egymásnak randevút Pécsett az Operalia ma már nemzetközi hírnévnek örvendő díjazott művészei.

Plácido Domingo és a pécsi közönség barátsága közel tíz éves múltra tekint vissza. A legendás tenor első alkalommal 2008-ban adott nagy sikerű koncertet Pécsett. Napjaink legrangosabb operaversenyét, a Plácido Domingo’s Operalia utolsó fordulóinak 2009-ben Pécs és Budapest közösen rendezhette meg. Az esemény záróakordjaként a pécsi Székesegyház előtt léptek fel a győztesek Plácido Domingoval közösen, amelyet közel tizennyolcezren láttak. Ez év februárjában a Pécsi Tudományegyetem szenátusa tiszteletbeli doktorrá avatta a világhírű operaénekest, amelyet követően Plácido Domingo és Páva Zsolt  abban állapodott meg, a jövőben is számos, a sztártenor nevével fémjelezett zenei eseményre kerül sor  Pécsett.

Ennek első eleme a november 13-án a Kodály Központban megrendezésre kerülő operarandevú, amelyen az Operalia ma már nemzetközi hírnévnek örvendő díjazott művészei lépnek fel, s adnak elő közismert opera áriákat, operett részleteket, nápolyi dalokat, zarzueláket. A műsor keretében első alkalommal lép Magyarországon közönség elé a 2016-ban Mexikóban megrendezett Plácido Domingo’s Operalia első helyezettje, Elsa Dreisig. Az est tenoristája, Stefan Pop 2009-ben debütált a Franco Zeffirelli által színre vitt Traviata-ban, mint Alfredo, s 2010-ben, a milanói Scalaban megrendezett Placido Domingo’s Operalia versenyen  első  helyen végzett és a közönség díját is ő vehette át.

A nagyszabású, különlegesnek ígérkező koncertnek Wiedemann Bernadett, a Magyar Állami Operaház vezető magánénekese lesz a hazai vendége. A MÁV Szimfonikusokat Israel Gursky dirigálja,  aki hazánkban 2009-ben mutatkozott be, amikor Plácido Domingo pécsi koncertjét dirigálta. Az est vendége lesz  Kiss Alexandra trombita-művész.

Utoljára frissítve: 2016-10-26 22:24:41

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>