. Ma Auguszta napja van.
Ördögkatlan hetedszer
2014-07-14 06:33:58
Ördögkatlan hetedszer

Ördögkatlan hetedszer

Az Ördögkatlan Fesztivál hetedik éve üzeni és bizonyítja létével, hogy szükségünk van ilyen régimódi  fesztiválokra.


Kellenek azok a találkozások, amelyek az érzetekre, élményekre, mint a békés fűben ücsörgés, a jóízű beszélgetések a régi barátokkal. Vagy a rácsodálkozás új emberekre, és a gyerekekkel való közös játszás-zenélés-táncolás, a különleges hangulatú koncertek a szabadban, udvarokon, pincék előtt, kertek mögött, a jó színházi előadások utáni merengések egy pohár bor mellett. Összefoglalva: a művészi és emberi minőség tisztelete. Mindez roppant korszerűtlen, szinte ma már  nem-normális, de ezért szeretik annyira a katlanozók – fellépők és fesztiválozók – azt az öt napot minden évben.


A négy kis baranyai faluban, Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán, Beremenden és a Vylyan teraszon hetedik éve él és virul egy olyan összművészeti fesztivál, ahol mindennek embermérete és emberi tempója van, ahol hallótávolságon belül egyszerre csak megszólal a zene, de az micsoda muzsika! Ahol az infópultban Kati néni áll Nagyharsányból, és mindenben segít. Ahol a fényszennyezettség olyan kicsi, hogy Beethoven IX. szimfóniáját hallgatva, a fűben heverve beleveszhetünk a csillagos égbolt végtelenségébe. A fellépők sem sietnek koncert vagy előadás után, együtt kóstolgatják a legjobb villányi borokat a fesztiválozókkal.


Idén augusztus 5. és 9. között több mint 400 komoly- és könnyűzenei koncerttel, színházi előadással, kiállítással, irodalmi esttel, beszélgetéssel, cirkuszi előadással, családi programmal és szeretetteljes légkörrel várja az Ördögkatlan a fesztiválozókat. Csak néhány név a fellépők és programok listájáról: In Memoriam Cseh Tamás (a Kórusok Éjszakája résztvevőivel), Beethoven: IX. szimfónia, Lajkó Félix, Katona József Színház, Quimby, Forte Társulat, Dohnányi Zenekar, Csík Zenekar, 30Y, Pintér Béla és Társulata, Rájátszás, Wahorn András, Mitch & Mitch, Kiscsillag, Budapest Bár, Mediawave, Hrabal 100 vurstli, Tompos Kátya, Balthazar Montanaro, Alma együttes, Operabeavató: Offenbach, Csiky Gergely Színház, Cifra Udvar, Mesekotyvasztó, Faluturisták, Watta Cirkusz, Bezzegakurvabeckek, Both Miklós és a Palimo Story, Wombo Orchestra, Pécsi Bölcsész Udvar, Ferenczi György és a Rackajam, Svjata Vatra, Jelenkor beszélgetések… 

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>