. Ma Dániel napja van.
Orfűről indult a medvehagyma „kultusz”
2017-04-07 21:57:41
Orfűről indult a medvehagyma „kultusz”

Orfűről indult a medvehagyma „kultusz”

A hagyományokhoz híven  április második hétvégéjén ismét Medvehagyma Fesztivált  rendeznek Orfűn. Az immár tizennegyedik alkalommal sorra kerülő esemény idén év a húsvéti készülődés jegyében zajlik.

Mint Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a medvehagyma mára Baranya meghatározó gasztronómiai értéke lett, szinte fogalommá vált, amelyet az egészséges táplálkozással, természet közeliséggel, bio ételek fogyasztásával kapcsolódott össze. Mesterszakácsoknak és a lelkes orfűi csapatnak köszönhetően, már  megyehatáron innen és túl is híre van az Orfűi Medvehagyma Fesztiválnak, amely a Baranya Megyei Értéktárban is rangos helyet foglal el.

A medvehagyma „felfedezése”, gyógyhatásainak ismerete, széles körű gasztronómiaifelhasználása és a fesztivál folyamatos fejlődése újabb lehetőség az idegenforgalmi szezon meghosszabbítására, a turizmus fellendítésére – hangsúlyozza Fűziné Kajdy Zita Orfű polgármestere. - Idén először két millió forint állami támogatásban is részesült a rendezvény. Ez is azt mutatja, hogy jó irányba haladunk. Ma már országosan számos helyen találkozhatunk a medvehagymával, divat lett, és büszkék vagyunk arra, hogy ez a „kultusz” Orfűről indult.

A fesztivál április 8-án az ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Medvehagyma-szobornál, ezt követi a jelmezes felvonulás. A látogatók élményvonatra szállva utazást tehetnek az orfűi tó körül, medvehagymát szedhetnek, kedvükre válogathatnak nemcsak a fesztiválkonyhában, de a Goják Csaba olimpiai ezüstérmes mesterszakács által készített különleges medvehagymás ételek közül is.

Az idei év a húsvéti felkészülés jegyében telik. Az Orfűi Kézműves Egyesület mesterségeket mutat be, a gyermekek szórakoztatásáról gyermekszínház gondoskodik.

Utoljára frissítve: 2017-04-08 14:35:36

További híreink
Középpontban a gyógyszerészeti kutatások
A hazai innovatív klinikai kutatások és a gyógyszerágazat fejlődéséhez járul hozzá az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a Pécsi Tudományegyetem vezetésév...
2017-07-16 18:40:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Szódacsatát vívtak Villányban
A Villányi Rozé Fesztiválnak első alkalommal a szódaháború is része volt.
2017-07-15 18:35:30, Hírek, Környezetünk Bővebben
Újra futnak, most a Tisza-tavi félmaratonon
A hét végén a Tisza-tó 111 kilométeres körbefutását vállalta a pécsi gyermekklinika orvosainak hatfős csapata.
2017-07-15 18:08:47, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A jövőbeli igényekhez igazodó költségvetés érdekében az Európai Bizottság vitát nyitott az unió pénzügyeinek...
Bővebben >>