. Ma Béla napja van.
Óriási meglepetés, kiestek a németek
2018-06-27 21:35:03
Óriási meglepetés, kiestek a németek

Óriási meglepetés, kiestek a németek

Tizennegyedik játéknapjához érkezett az oroszországi labdarúgó világbajnokság.


A délutáni programban rendezik az F-csoport harmadik fordulójának két mérkőzését, kezdjük a Dél-Korea-Németország találkozóval. Bármilyen abszurdnak hangzik, ebben a csoportban még Dél-Korea is továbbjuthat, amennyiben Svédország kikap Mexikótól és a koreai csapat legalább három góllal megveri Németországot.


Talán épp ezért az ázsiaiak szövetségi kapitánya legalább három helyen változtatott a kezdőcsapatán az előző körhöz képest. A védelemből ezúttal kimaradt Kim Min Vu, valamint Dzsu Sze Dzsong és Hvang Hi Csan sem kap ma lehetőséget. Őket Ku Dzsa Csol és Hong csul váltja majd.


A németeknél Joachim Löw öt helyen változtatott a svéd meccshez képest, a védelem tengelyébe ezúttal Süle és Hummels kerültek be, Khedira, Goretzka és Özil pedig a középpályán bizonyíthat majd. Boateng eltiltás miatt nem léphet ma pályára, Rüdiger, Rudy és Draxler viszont leülhet majd a német kispadra, rájuk csereként számít a szövetségi kapitány. Ami biztos, hogy ha kikap a német csapat, akkor kiesett, döntetlen esetén még számolgatni kell, de biztosan csak akkor esik ki ilyen esetben a címvédő, ha a svédek megnyerik a Mexikó elleni meccsüket.


Nézzük a kezdőcsapatokat!
A koreai kezdőcsapat: Jo Hjun Vu – Li Jong, Dzsang Hjun Szu, Jun Jung Szon, Kim Jung Gvon, Hong Csul – Ku Dzsa Csol, Dzsung Vu Jung, Li Dzse Szung – Mun Szon Min, Szon Hung Min Szövetségi kapitány: Sin Te Jong
A német kezdőcsapat: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Goretzka, Mesut Özil, Reus – Werner Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Játékvezető: Mark Geiger (Amerikai Egyesült Államok)
Nézőszám: 51800


1. perc: Türkiz zöld-fehér szerelésében játszik a német válogatott, piros-feketében a koreai csapat! Az amerikai Mark Geiger vezeti a mérkőzést!
9. perc: Dzsung Vu Jung odalépett Hectornak kezdésképp, kap egy sárgát, így ha ott lesz a koreai csapat a következő körben akkor nem játszik!
19. perc: HŰHA!!! Neuer hozta a frászt a németekre! Dzsung Vu Jung szabadrúgása jön 30-ról középre, fogni kéne, de nem tudja, csak másodszorra üti el Szon Hung Min elől!
23. perc: Li Dzse Szung földre viszi Goretzkát egy sárgalapért cserébe!
33. perc: Reus jobboldali beadását 22 méterre a kaputól ellövi középen Kimmich, blokkol, a védelem! Szenvednek a németek Dél-Korea ellen és csak a másik meccsnek köszönhetik, hogy nem állank kiesésre!
40. perc: Esgy baloldali szögletet középen Wener próbál elfejelni, de blokkolják, Reus ismétli a beadást balról, Hummels kapja 5 méterre a kaputól, de addig cselezget, míg Jo kapus rávetődik a labdára! Ebben is több volt!
45. perc: Még a végén Szon Hung Min birkózik Khedirával a tizenhatoson belül, de büntető nincs! Négy perces túlórát követően vége az első félidőnek!


Szokták mondani, hogy a fociban a támadó és kezdeményező csapatnak labdát birtokolni nem elég, kezdeni is kellene valamit vele! Az a baj a németeknél, hogy olyan sok ötletük a gólszerzésre nincs, egyszer tudtak a koreai kapu előtt életveszélyes helyzetet kialakítani, akkor is a kapus vetődött a labdára! A koreai csapat is eljutott egyszer a német kapuig, egy szabadrúgásból tudtak veszélyeztetni, ebből a szempontból kiegyenlített a mérkőzés, de egyébként meddő német mezőnyfölény látható! Jön a szünet, aztán folytatjuk!


46. perc: Nincs csere a szünetben! Folytatjuk a mérkőzést! Dél-Korea kezdi a második félidőt!
48. perc: JO MEKKORÁT VÉDETT!!! Goretzka jobboldali beadását középen a bal felső felé fejeli Werner, de a koreai kapus valahogy még kipiszkálja!
49. perc: Mun Szon Min felborítja Kroost a középpályán! Sárga lap! Abszolút jogos, még ha a koreai legyint is az esetre!
56. perc: Koreai csere! Ku Dzsa Csol helyére érkezik Hvang Hi Csan! Nyerni akar Korea!
58. perc: A németek is cserélnek! Mario Gomez váltja Khedirát! Valamit tudhatnak a másik meccsről, ha ezt Löw meglépte!
63. perc: Újabb német csere! Nagyon kéne támadni ezért Goretzkát hívja le Löw és beküldi Thomas Müllert!
65. perc: Szon Hung Min kap sárgalapot, mert ugyan elesett a tizenhatoson belül, de színészkedésnek ítélte Mark Geiger játékvezető!
69. perc: Koreai csere! Mun Szon Mint le is hozza gyorsan a kapitány! Dzsu Sze Dzsong áll be a helyére!
78. perc: Lecserélik Hectort is a németek! Julian Brandrt váltja! Tizenkét perc plusz a hosszabbítás, ha lesz! Ennyi ideje van Joachim Löw csapatának, hogy valamiképpen gólt rúgjon!
79. perc: Szegény Hvang Hi Csant le kell cserélni sérülés miatt! Go Jo Han érkezik, aki egy védő!
86. perc: FÖLÉ!!! HUMMELS!!!! Kimmich jobboldali beadását a saját vállára fejeli, és onnan pattan fölé!
92. GÓL!!! VEZET DÉL-KOREA! KIESTEK A NÉMETEK!!! Ha jól láttam, egy baloldali szöglethez ér hozzá Kroos középen így kerül oda Kim Jung Gvon lábára a labda, aki hat méterről a kapuba lő, de les! Nem adja meg a bíró! Aztán viszont videó-bírózik! És lehet hogy lesen volt Kim Jung Gvon de mivel Kroos lábáról kapta, ezért nem adhatnak lest! Megadja végül a gólt Mark Geiger! 1:0!
96. perc: OTT A MÁSODIK!! ITT A VÉGE!!! Neuer feljön a félpályára, elrontanak egy passzt a németek, Szon Hung Min lecsap rá és beviszi a tizenhatoson belülre, 10 méterről, balról gurít az üres kapuba Szon Hung Min! 2:0!
100. perc: Hummels még középen fölé fejeli Kroos beadását, aztán Mark Geiger lefújja! Kiesett Németország!


Óriási meglepetésre egy olyan német csapat esett ki, amely az egész világbajnokságon összesen csak két gólt tudott rúgni, mindegyiket a svédeknek! Csak egy meccsre volt jó ez a német válogatott, és bár ma a koreai csapat sem csinált semmi különöset, mégis csapatként felül tudott kerekedni a címvédőn, így összességében egy, a végére hitehagyottá vált német válogatott búcsúzik! Dél Korea ugyan nem jut tovább, de büszkén mehetnek haza, a címvédőtől elvett három ponttal a tarsolyban!                            (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-27 21:43:45

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>