. Ma Emma napja van.
Örökbefogadható állatok
2016-09-03 22:54:27
Örökbefogadható állatok

Örökbefogadható állatok

A Pécsi Állatkert további fejlesztését, új állatok beszerzését is szolgálja a zoo örökbefogadási  program.

Májusi megnyitása óta nagy népszerűségnek örvend a Pécsi Állatkert, ami a nyár legnagyobb attrakcióját jelentette a pécsiek és a turisták számára. A megnyitó óta eltelt mintegy 100 nap alatt  több mint 109.000 látogató fordult meg a létesítményben.

Az ismét útjára indított örökbefogadási akció keretében a  város polgármestere Páva Zsolt egy amerikai bölényt, Őri László egy fehér tigrist, Csizi Péter, országgyűlési képviselő pedig   Bonifácot a borjúfókát fogadta örökbe, ezen a módon is támogatva az állatkertet.  Ezt a későbbiekben bárki megteheti, aki úgy dönt, némi támogatásért cserébe állatot fogad örökbe. Az így keletkező forrásokból ugyanis például új állatok kerülhetnek a Zoo-ba,  takarmányt vásárolhatnak belőle,vagy akár a kifutók további fejlesztésére kerülhet sor.

Nemrégiben kisbölény született, bővült az akváriumi állomány, akadálymentes útvonalat jelöltek ki a létesítményben, megrendezték az Állatkertek Éjszakáját, s nemsokára új kis jövevényeket is bemutatnak az állatkertben, emellett komoly oktatási program is indul.

A politikusok örökbefogadását igazoló emléktáblái mellett kapott helyet a Pécsi Állatkert új falán, az első, arany fokozatú örökbefogadó, Kántor Viktóriáé is, aki a Corát a borjúfókát vette magához,  egyébként  ő volt az 500. örökbefogadó az állatkert teljes története alatt.

Utoljára frissítve: 2016-09-04 00:14:43

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>