. Ma György napja van.
Örökös tagok lettek
2019-02-02 22:44:02
Örökös tagok lettek

Örökös tagok lettek

Megalakulásának hetvenedik évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben a Közlekedéstudományi Egyesület, jubileumi elnökségi ülésen díjakat és elismeréseket adtak át.

Az 1949-ben alapított Közlekedéstudományi Egyesület önkéntességen alapuló tudományos  egyesület, ami országos társadalmi szervezetként működik. Tagjai sorában egyaránt megtalálhatók  magánemberek, szervezetek, mindazok, akiket érdekel a közlekedés, a közlekedésépítés és az ezekhez kapcsolódó tudományok. Fórumain bárki részt vehet, szakmai véleményét elmondhatja, szakmai vitát folytathat. Jelenleg közel 100 hazai jogi és pártoló - gazdálkodó szervezet, vállalkozó - és mintegy 4000 egyéni tagja van.

A hetven évvel ezelőtt alakult szervezet a Budapesti Műszaki Egyetem Dísztermében tartotta ünnepi elnökségi ülését, amelyen  a résztvevők felidézték az  eltelt évtizedek jelentősebb eseményeit, valamint  díjakat és elismeréseket is átadtak.

Az egyesület két pécsi tagját, Albert Ferencet és Kemenes Lászlót, akik fél évszázaddal ezelőtt léptek be a szervezetbe, kimagasló tudományos és társadalmi munkájuk elismeréseként  örökös taggá választották meg. Az erről szóló oklevelet a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke, Fónagy János adta át.

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Közlekedéstudományi Egyesület  örökös tagjának választott meg – mondja Kemenes László. – Az eltelt fél évszázad alatt a munkám mellett szakmai előadásokat tartottam, cikkeket, tanulmányokat írtam. Egy évtizeden át a Városi Közlekedés című szakfolyóiratot tudósítottam a Pécsen és Baranyában zajló közlekedéshez kapcsolódó eseményekről, s mintegy 20 évig a Baranya Megyei Közlekedésbiztonsági Tanács szakbizottságának titkára is voltam.

Kemenes László harminckét évig a KPM Pécsi Közúti Igazgatóságon dolgozott, mint forgalom-technikus az országos közutak forgalom szabályozásával foglalkozott. Később a városházára került, mint közlekedési referens, ebből a  beosztásból ment nyugdíjba.

Albert Ferenc, sajnos betegsége miatt nem vehetett részt az ünnepi eseményen. Ő több évtizedekig a Pannon Volán jogelőd cégeinél dolgozott, s ahonnan mint személyszállítási igazgató vonult nyugdíjba 2005-ben.


- Jóleső érzés, hogy az egyesület az évtizedeken át végzett tevékenységemet az örökös tagsággal ismerte el – mondja hangjában nem kis büszkeséggel. – Annak idején, amikor Pécsett a közlekedési decentrumok  - a helyi járatú autóbusz pályaudvarok – létrejöttek, azok helyének kijelölésében, tervezésében az egyesület szakbizottságai jelentős szerepet játszottak. E mellett számos lakossági fórumot is szerveztünk a helyi közlekedésben bekövetkező változásokkal kapcsolatosan, ezekben magam is aktív szerepet vállaltam.

Utoljára frissítve: 2019-02-03 10:43:56

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>