. Ma Márk napja van.
Oroszországban mutatták be a Carment
2018-11-04 02:41:35
Oroszországban mutatták be a Carment

Oroszországban mutatták be a Carment

Oroszország négy városában - Szentpétervár, Ufa, Cseljabinszk és Jekatyerinburg – mutatta be a Carment  a Pécsi Balett.


Este még a Pécsi Nemzeti Színházban adta elő legújabb balettjét, a Rómeó és Júliát,  azonban éjjel már  útra kelt a Pécsi Balett társulata, hogy október 26. és november 2. között Oroszország négy városában mutassa be Carmen történetét. Szentpétervár, Ufa, Cseljabinszk és Jekatyerinburg közönsége mindenütt hangos ovációval jutalmazta a Vincze Balázs művészeti vezető által koreografált darabot.


Mint Vincze Balázs elmondta, a Carment már három kontinensen mutatta be a társulat. Mexikótól Izraelen át Oroszországig fellépett vele a Pécsi Balett, s mindenhol a közönség l ugyanolyan lelkesedéssel fogadta. Kitért arra is, hogy Oroszországban ahol a balettet nagyon szeretik az emberek, különösen megtisztelő volt, hogy minden városban,ahol felléptünk, állva tapsolták meg a táncművészeket, Jekatyerinburgban például a nézőtéren  kétezren ültek.


Az együttes összesen közel 8000 kilométert utazott, melynek során a magyarországi tavaszból a kemény orosz télbe érkeztek. A fellépések mellett lehetőség volt arra is, hogy sétáljanak egyet a városokban és ellátogassanak különleges helyekre. Szentpéterváron megtekintették  a Vaganova Balett Akadémiát, Ufában pedig a XX. század egyik legmeghatározóbb balett-művésze, Rudolf Nurejev életét bemutató kiállítást tekintették meg.


Ez idő alatt, a Zsolnay Kulturális Negyedben, a társulat balett-termében sem állt le a munka, hiszen megkezdődtek a Diótörő próbái az új és régi gyerekszereplőkkel, ami az új szereposztással – a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban -  a Pécsi Nemzeti Színházban lesz látható, hét alkalommal december 20. és 26. között.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>