. Ma Rudolf napja van.
Orvostechnikai eszközöket fejlesztenek
2017-11-27 02:36:31
Orvostechnikai eszközöket fejlesztenek

Orvostechnikai eszközöket fejlesztenek

A jövőben együttműködik a pécsi egyetem az Innomed Medical   által gyártott otthoni és közterületi defibrillátorok, valamint lineáris CT fejlesztésében  dolgoznak együtt, s a távlati tervek között szerepel egy  gyártóbázis létrehozása is Baranya székhelyén.

Bódis József, az egyetem rektora egyebek mellett annak a véleményének adott hangot, hogy az orvoskarnak és a klinikáknak köszönhetően azt az orvos-szakmai támogatást tudja megadni az egyetem  a lineáris CT fejlesztéséhez, hogy a jelentős számú klinikai mérésre alapozott  eredmények  értékelésével válhasson, orvostechnikai eszközzé, nyerje el ezt a minősítést. Kitért arra is, a PTE Műszaki és Informatikai Kara már évekkel ezelőtt stratégiai célként tűzte ki,  olyan partnereket keres, akikkel mind a duális képzésekben, mind pedig a fejlesztésekben együtt tud működni. Ma már több mint ötven céget tudhat a kar a partnerei között.

A kar legújabb partnere a kutatás-fejlesztésben az Innomed Medical, ami  világviszonylatban is újdonságnak számító „Lineáris CT” berendezést hozta létre, ami ebben az esztendőben elnyerte a nemzetgazdasági minisztérium innovációs díját. A cég  a pécsi egyetemmel megkötött együttműködés részeként szeretné kifejleszteni  a 3D képalkotást alkalmazó Lináris CT berendezését, ami ismét  világújdonságnak számítana,amelynek sok előnye közül az  egyik, hogy jelentősen csökkenne általa a betegek sugárterhelése.

E mellett egy otthon is, bárki által használható  defibrillátor kifejlesztése is  a tervek között szerepel.  A feladat nem kevesebb, mint olyan nagy biztonságú berendezés létrehozása, ami kizárja a téves működést. Mindezt olyan áron, hogy bárki megvehesse magának. Akár az autók segélyfelszerelésének  része legyen, vagy  az otthonokban a szénmonoxid riasztó mellett ez is megtalálható  legyen.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>