. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Oscar az egyedi építészeti megoldásért
2017-05-28 13:44:24
Oscar az egyedi építészeti megoldásért

Oscar az egyedi építészeti megoldásért

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) az ipari létesítmények kategóriájában Nemzetközi Ingatlanfejlesztési arany fokozatú nívódíjjal ismerte el a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát.

A párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI, 25. éve, mára 20 ország nemzeti válogatójával hirdeti meg a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, a FIABCI World Prix d'Excellence-t. A pályázat elsődleges célja, hogy ezen a módon ismerjék el világszerte a legsikeresebb ingatlanfejlesztések. A nemzetközi zsűriben idén 32 ország 63 szakembere vett részt, képviselve e szakma egy-egy speciális ágazatát. Ebben az esztendőben az ipari létesítmények kategóriájában a királyegyházi cementgyárat a FIABCI 68. Kongresszusán World Prix d'Excellence Gold Winner díjjal ismerte el, amelynek díjátadó ünnepségét  az Andorrai Hercegségben tartották meg.

Mint Romanenko Alexander, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Bizottság elnöke méltatásában egyebek mellett elmondta, a zsűrit lenyűgözte a rendkívül egyedi építészeti tervezés, az, hogy a teljes épületegyüttes csak minimális művelhető területet foglal el, szem előtt tartva mezőgazdasági tevékenység fenntarthatóságát. Európa legmodernebb cementgyára nemcsak esztétikájában, hanem környezetbarát működésében is kivételes.

A zsűri értékelésében kiemelte,  az építőanyag előállítással foglalkozó cég  - a többi hasonló tevékenységet folytatókhoz képest - kis területen működik, modern környezetvédelmi technológiákat alkalmaz -  másodlagos tüzelőanyagot -, s az alacsony káros anyag  kibocsátási értékeiket is folyamatosan csökkentik, s közút helyetta vasúton érkezik nagyrészt az alapanyag és a kész terméket is  lehetőség szerint ezen a módon juttatják célba.

Mindehhez Perl Tamás, a gyárat tervező M Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője a következőket tette hozzá,  annak idején szabad kezet kaptak az  épület megtervezésekor, s olyan megoldást kerestek, ami szem előtt tartotta azt nem kis kihívást jelentő elemet, hogy statikailag biztonságos, de egyben esztétikus is legyen. Olyan ipari komplexumot sikerült létrehozniuk, ami meggyőzte az embereket. Ez a modern épület ugyanis nemcsak eltér az általuk ismert hasonló gyáraktól, de a legkorszerűbb technológiával  is rendelkezik.

Mikita István gyárigazgató pedig arról szólt, hogy büszke a cementgyárban kiépített egészség- és munkavédelmi kultúrára, valamint a környezetvédelem területén elért eredményekre, az elmúlt 5 évben a cementgyár a fűtőanyagból keletkező szén-dioxid kibocsátását 20 százalékkal csökkentette. Hangsúlyozta, az ipari ingatlanok kategóriájában elért első hely  pedig megerősítette őket abban,  jó úton haladnak a fenntartható fejlődést szem előtt tartó megoldások alkalmazásában.

Zadravecz Zsófia, marketing-kommunikációs vezető pedig annak a véleményének adott hangot, hogy a környezetet védő modern technológia mellett legalább olyan fontos a helyi közösségekkel ápolt jó viszony, sikeres együttműködés, amelyre számos példa van már.

Utoljára frissítve: 2017-05-28 21:44:40

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>